Relatie IQ (door Selacia)

De Kracht van het Passend Uiten van Jouw “Nee”

Aangezien onze huidige energieën herhaaldelijk relaties in het spotlicht brengen, gebruik deze tijd om te reflecteren over hoe je bewust meer meesterschap kan ontwikkelen in je relatie met anderen. Wist je dat op een bepaald moment in elke belangrijke relatie kiest hoe je antwoordt naar de andere persoon? Dat mag misschien overduidelijk zijn. Ga echter door met lezen voor het grotere plaatje van de dynamiek van krachten in relaties.

two 3d humans with empty chat and idea bubbles

 

Zeg “Ja” in Stilte

Je kunt “ja” zeggen tegen een niet-functionele dynamiek in een relatie door deze gaande te houden met stil zijn en doorgaan met de bestaande situatie. Veroordeel jezelf niet, maar kijk wel naar jouw condities die de stilte bewerkstelligen.

Als je geleerd hebt om confrontaties uit de weg te gaan – misschien twijfel je aan je mogelijkheden om jezelf op een hartgecentreerde manier te uiten of ben je bang voor afwijzing – je zou misschien stil kunnen blijven wanneer er bij jou van binnen een daverende bal van vuur lijkt te exploderen.

Begrijpen van Gevoelloosheid

Na een tijdje kun je ook gevoelloos worden. De gevoelloosheid is echter niet wat je denkt, maar een onderdrukte reeks van niet-geuite gevoelens en gedachten. Jouw wijze, innerlijke Zelf wil van jou dat je in jouw kracht stapt en productieve manieren vindt om de niet-functionerende toestanden van energieën aan te pakken.

Zeg “Ja” met een Sterk Bezwaar

Je kunt “ja” zeggen tegen continue onenigheid met ook een sterk bezwaar door deel te nemen aan discussies die alleen oude wrok en thema’s versterken. Als je niet rustig blijft en in je hart voorafgaand aan de verhitte discussie, zal het heel erg uitdagend zijn om de juiste woorden op het juiste moment te vinden en uit te spreken. En dan blijft de pijn aanhouden.

Iedereen doet dit soms; het is onderdeel van de menselijke conditionering. Veroordeel jezelf niet, maar kijk naar deze energieën als ze een rol spelen in enige bestaande relatie.

Naar “Ja” gaan door “Nee” te zeggen

Relaties worden veelvuldig doelwit van zich herhalende drama’s, onuitgesproken gevoelens en zulke geheime thema’s dat ze worden verborgen voor het heldere zicht. Niet alle geheimen zijn dramatisch of schaamtevol. Sommige worden eenvoudigweg zo verborgen dat beide parijen niet langer meer daar bewust toegang toe hebben.

Voorbeeld: een moeilijke uitwisseling lang geleden zou zo pijnlijk kunnen zijn voor beiden dat geen van hen zich dit wilt herinneren. We hebben per slot allemaal een selectief geheugen en een essentiële manier waarop dit aan de oppervlakte komt is in relaties.

Geheimen blokkeren het stromen in relaties. Zij zijn als gif dat zich bevindt in het energieveld tussen twee personen en wordt na een tijd toxisch. Als jij authentiek en heel wordt, ontwikkel je een kwaliteit van openheid en je relaties veranderen en stemmen overeen met een hogere frequentie.

Het proces van het verschuiven van jouw dans in relaties heeft tijd nodig, regelmatige aandacht en vaardig worden met nieuwe mogelijkheden die vorige generaties niet hadden. Je leert nieuwe om dingen te benaderen met nieuwe ogen, waarbij je geërfde, voorouderlijke patronen afleert en je je eigen DNA-conditionering uit vorige levens opschoont.

Wat is die conditionering? In vroegere historische tijden voelden mensen vaak dat ze geen keuze over dingen hadden. Dikwijls werden huwelijken gearrangeerd en je loopbaan werd gekozen op basis van familiestatus. Het idee om iets te vragen buiten de norm, simpel een geliefde iets vragen wat je wilde, was soms taboe.

Als jij ontwaakt voor een meer bekrachtigde manier van zijn, realiseer je je dat je elk moment aan het kiezen bent. Stil zijn is ook een keuze. Niets doen bij gekmakende dynamiek is een andere. Vragen voor wat je wilt is ook een keuze.

Om te krijgen wat je wilt, moet je ook vaak “nee” tegen iets zeggen. Voorbeeld: wanneer iemand jouw grenzen schendt. Inderdaad, jouw “nee” in zulke gevallen – wanneer uitgeoefend met liefde en compassie – behoort tot jouw krachtigste middelen. Soms is het vriendelijkste dat je kunt doen wanneer iemand jou vraagt iets te doen wat jouw grenzen overschrijdt, is om “nee” te zeggen.

Relaties kunnen uitdagend zijn, maar jij als goddelijke veranderingmaker leert nieuwe verlichte manieren van zijn. Vertrouw erop dat jij een overvloed aan steun krijgt van het universum in het creëren van nieuwe soorten van relaties gebaseerd op liefde.

Vertaling Bob Kukler

Copyright 2015 by Selacia – author of Earth’s Pivotal Years, healer, and teacher * All Rights Reserved * www.Selacia.com * Feel free to share these articles with your friends and post to your blog or website as long as you include this copyright line and the full article text.

3 gedachten over “Relatie IQ (door Selacia)

  1. Joke

    Hallo Bob. Gisteren las ik dit artikel en ik vind het heel verhelderend. Onder het artikel stond bij gerelateerd “liefde”. Vandaag wilde ik het teruglezen maar kon het niet meer vinden. Het was een artikel over Honopono. Volgens mij van Elly. Ik ken Honopono een hele fijne methode, maar zij heeft er iets aan toegevoegd en er ook een boekje over geschreven. Ik heb ook al op de naam van Elly rechts in het menu gedrukt, maar kan het artikel daar ook niet meer terug vinden.Hopelijk kan jij me helpen Bob (als je daar de ruimte voor hebt) het artikel terug te vinden. Alle liefs Joke

      1. Joke

        Het was een ander artikel, maar dit artikel is nog beter en uitgebreider, ha,ha. Ik heb even wat moeilijkheden met een vriendin. Dus dank je wel en het artikel “relatieIQ” hielp daar ook bij. Alle liefs Joke

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s