Geen Kaypacha meer met Nederlandse ondertiteling

Een jaar geleden hebben Irma Schiffers en ik aangegeven om te stoppen met de wekelijkse vertaling van het astrologie-rapport van Kaypacha. Er meldde zich wel een nieuwe vertaalsters aan, Micha Aine. Dus besloot ik toch door te gaan met de montage van de ondertiteling.

Intussen merken we dat het zoveel tijd kost. De rapporten zijn behoorlijk lang; veel langer dan vroeger, toen ik er mee begon.

En elke week 2 dagen lang monteren en corrigeren is ook geen sinecure.

In overleg met Micha Aine hebben we besloten om te stoppen.

Voor mijzelf is dat ik minder en minder de inspiratie ervoer. Natuurlijk hou ik nog steeds van astrologie. Maar de vonk springt minder over bij het vertalen. En die is wel nodig om elke week het werk belangeloos te doen.

Ja, er is een initiatief gestart om ons te betalen. Helaas maar 4 mensen deden mee aan dit initiatief.

Met veel pijn in mijn hart zeg ik dat ik stop met dit initiatief waar ik in 2014 mee begon, samen met Irma Schiffers.

Harte-groet, Bob Kukler

40 gedachten over “Geen Kaypacha meer met Nederlandse ondertiteling

  1. Jan Schoenmakers

   Jammer en sneu!
   Een tijd geleden heb ik het initiatief genomen om hiervoor te gaan betalen.
   Een oproep gedaan en er blijken maar 4 mensen aan mee te doen.
   Mijn conclusie kan niet anders zijn dan hard:
   Het is gratis om dankwoorden en lofbetuigingen te plaatsen, kennelijk is toch erg moeilijk om een klein geldbedrag over te maken.
   Zij deze lieve woorden schrijven zitten toch nog aardig in een materiële wereld, waar we graag voor een dubbeltje (lees gratis) op de eerste rang willen zitten.

   Ik vind het jammer om tot deze conclusie te komen……….

   Groeten, Jan

 1. Ilona Roem

  Beste Bob,

  Het is tijd voor de verandering, mensen mogen leren om deze berichten meer met het ❤️ Te luisteren dan naar de ondertiteling. Ik gaf jouw berichten door aan mensen die de Engelse taal niet machtig zijn .
  Volg je hart en ik wens jou en Irma een nieuw pad van creatie toe. Het volgen van je ‘ red path’ !
  Dank je wel voor je jarenlange service aan de mensheid en ik hoop dat ik nog hoor over je boeken/films.
  Met alle liefde,
  Ilona gogo unchi black raven.

 2. Corina

  Dank je wel voor jullie inzet. Hopelijk komt jullie inzet toch nog tot uiting. Ik hoop jullie toch een beetje gesteund te hebben door betaalde producten te bestel lopen.
  💖💖💖💖💖
  Groetjes Corina

 3. Marlou Visser

  dank voor al jullie werk, heel jammer dat het stopt én heel begrijpelijk! jullie hebben heel veel gegeven met jullie inzet! alle goeds en liefs

  1. nottekj

   Hartelijk dank voor het vele werk dat jullie hiervoor deden. Heel begrijpelijk dat je ermee stopt. Veel succes en plezier in alles wat jullie doen! Dank dank dank

 4. Corrie

  Hartelijk dank Bob en Micha!
  Goed om voor jezelf te kiezen en daar hoort loslaten ook bij.
  Alle goeds toegewenst + hartelijke groet van mij, Corrie

  1. Coby Jonke

   Coby
   13 februari 2021

   Dank voor jullie inzet!
   Jammer dat het stopt. Ik zal het heel erg missen, maar begrijp het wel.
   Helaas heb ik de betaaloptie heb gemist.
   Liefs, Coby

   .

 5. J. de Rie

  Hartelijk bedankt voor alle vertalingen, het is te begrijpen dat hier veel tijd en moeite inzit..
  Misschien dat anderen zich geroepen voelen dit toch prachtige werk over te nemen omdat veel mensen hun Engels niet machtig zijn of iig niet genoeg….
  Veel succes alles wat jullie nog gaan ondernemen🙏

 6. Bea van leuven

  Beste Bob en Irma,
  Ik vind het heel jammer, maar ook heel goed dat jullie luisteren naar je hart. Misschien ga ik me aansluiten op de engelse wekelijkse weergave, want op vrijdag kijk ik altijd direkt naar jullie film en verhaal. Even afkicken, maar dat past wel in deze tijd. Ik wens jullie beiden veel inspiratie bij jullie aktiviteiten en dank heel hartelijk voor jullie inspanningen.
  groetjes, Bea van Leuven

 7. Veerle Weze

  Hallo Van harte bedankt voor je jarenlange inzet. Ik zal de Nederlandse ondertiteling op vrijdag enorm missen want ik keek er echt naar uit daar de ik de combinatie astrologie en Engels behoorlijk vermoeiend vond. Ik wens je heel veel succes met alles wat je verder nog onderneemt. Groetjes Veerle

 8. Ineke van der Valk

  Veel dank voor jullie inzet Bob, Irma en ook Aine. Ik heb de berichten altijd graag gezien en met vertaling was het wat eenvoudiger 😉
  Het is een tijd van verandering en vernieuwing en dit hoort hier waarschijnlijk ook bij.
  Wens jullie veel succes met het andere mooie werk wat jullie doen ❤️👍🏼

 9. Micha Aine

  Bob, het was een fijne periode om met je samen te werken. Dankjewel hiervoor. Je bent een fijn en goed persoon. En als je me nog voor iets nodig hebt mag je me altijd contacteren. Aan de volgers van Bob, dankjewel voor jullie steun en begripvolle reacties. Het is inderdaad de tijd om het oude achter te laten en nieuwe horizonten te verkennen. En dit kwam op ons af, tegelijkertijd. We hadden allebei hetzelfde gevoel. Dus hebben we samen besloten om te stoppen. Het gaat jullie allemaal goed en wens jullie nog veel vreugde, geluk en liefde in het leven. Namasté. Aloha. Zoveel liefde. 🙏🏼

  1. Bob Kukler Berichtauteur

   Ja Micha. Mooi gezegd: een tijd van loslaten en nieuwe horizonten verkennen. Dank je wel voor de samenwerking. Je was altijd heel precies en medeverantwoordelijk. Aloha, so much love.

 10. Nicolette ten Hoorn

  Lieve Bob, Irma, Micha,

  Aloha
  Dank jullie wel voor jullie tomeloze inzet.
  Met dankbaarheid gebruik gemaakt van jullie vertalingen om zo ook de Pele reports te delen met mensen die het Engels wat minder beheersen.

  Loslaten en nieuwe horizonten verkennen en met vertrouwen nieuwe paden bewandelen, het past altijd wanneer signalen jullie hierin leiden.

  Mahalo
  Dank je wel
  Namaste
  Met heel veel liefde

  1. Bob Kukler Berichtauteur

   Lieve Nicolette, jouw Engels is natuurlijk zo goed dat je het probleemloos kunt volgen. Maar het was niet alleen het Engels, maar ook de astrologische

 11. Anneke Schram

  Hoi Bob, helaas dat je het nier meer gaat vertalen. Ik begrijp je beweegredenen. In elk geval Veel Dank voor al die jaren dat je de vertalingen hebt verzorgd.

 12. Marion Tielkes

  Het is jammer Bob, maar begrijp het wel. Hartelijk dank 🙏🏼voor alles wat je/jullie hebben gedaan en doen!! Met een harte 💖Groet Marion

 13. Debby

  Allereerst, hartelijk dank voor jullie enorme inzet, energie, tijd, liefde wat jullie hier hebben ingestoken!
  Jammer, ik volgde het een goed jaar. En begon er meer en meer voeling mee te krijgen…
  Ik keek er echt naar uit!
  Maar ik respecteer jullie keuze 🙏
  Ps heb ook niks doorgekregen qua voorstel bijdragen?
  Een gemiste kans.
  Dankbaar neem ik afscheid en hoop dat er toch nog mooie boodschappen gedeeld worden. Mssn op een ander manier, zodat we toch verbonden blijven?
  ….. delen is vermenigvuldigen…..
  Veel liefde, inspiratie en succes op jullie nieuw ingeslagen weg 🍀🙏❤️🌈

 14. Lida

  Dank jullie wel voor al het werk wat jullie hierin gestoken hebben…de laatste tijd zag ik het niet meer vanwege alle gebeurtenissen maar heb jarenlang met veel plezier gevolgd! Nogmaals heel veel dank ! Met vriendelijke groet..

 15. Frederike Otger

  Beste Irma en Bob,

  Dank voor de vertalingen!
  Ik zou er best voor willen betalen, de eerste keer dat jullie dit vroegen is mij geheel ontgaan.
  Dat vind ik jammer.

  Geniet en nogmaals heel veel dank.
  Frederike Otger

 16. Guusje

  Oo , ik lag er even uit en lees nu het bericht pas…
  Ook ik wil jullie enorm bedanken voor alle tijd en moeite die genomen is!
  Allealle goeds!

  1. Bob Kukler Berichtauteur

   Voor iedereen die gereageerd heeft. In het begin waren de Pele-rapporten 16 minuten of zoets. Tegenwoordig is 30 minuten heel gewoon. Dat betekent 2 dagen flink aanwerken voor mij (meer dan 20 uur). De laatste versie van deze week is overigens wel heel goed.

 17. Joke

  Hallo Bob,
  Bedankt voor je jarenlange inzet, elke week weer! Bijna niet te beseffen hoeveel inzet dat vergt, om een ondertiteling uit te schrijven en goed in de video te plaatsen. Nooit een week over willen slaan, kunnen slaan, en dan vrijwillig ingezet. Maar zelfs als je betaald zou krijgen middels donatie, of hoe dan ook, lijkt het mij nog veel van je vergen. Zeker als het ook gaat schuren met je eigen ideeën.
  Het had handiger geweest als er elke week bij stond hoe je je donatie zou kunnen doen, want dat moet je maar net toevallig gelezen hebben. Ik heb net ook een paar weken alleen de originele versie, zonder ondertiteling dus, gevolgd. Ontdek dus maar pas dat je gestopt bent Bob.
  Heel erg jammer, maar ook heel erg begrijpelijk. Toe aan iets nieuws? Je zal het vast wel missen, het gaat in je zitten lijkt mij zo, ook de routine ervan.
  Voor degenen die moeite hebben met Engels op de website van Kaypacha, https://newparadigmastrology.com/, vind je een uitgeschreven tekst naast of bij de video (stukje naar beneden scrollen). Mogelijk is het al vertaald naar Nederlands, en anders tekst kopiëren en door Google laten vertalen bijv.

  Heel erg bedankt, voor al die jaren van vertaling en ondertiteling, ook Micha en Irma.
  Het ga jullie goed!! En veel succes!
  Met vriendelijke groet,
  Joke

 18. Bob Kukler Berichtauteur

  Hallo Joke,
  YouTube heeft een automatisch gegeneerde ondertiteling in het Engels, maar je kunt die ook in het Nederlands kiezen. Nadeel van deze ondertiteling is dat deze niet alle woorden goed weergeeft, zeker met astrologische termen.
  Het heeft inderdaad veel tijd gekost die ondertiteling van Kaypacha. En ze werden de laatste tijd ook steeds langer.
  Met vriendelijke groet,
  Bob

  1. Joke

   Bedankt, Bob, dat van YouTube wist ik niet. Ik heb dat wel ergens gezien, soms niet te harden die ‘rechtstreekse/directe’ vertaling, daarvoor heb je een mens nodig om het goed aan te passen. :-)

 19. Bob Kukler Berichtauteur

  Ja Joke, dat probeerden we altijd te doen. Ik zeker als eindredacteur; ik heb altijd lopen sleutelen aan de vertalingen om de leesbaarheid zo goed mogelijk te krijgen.

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s