Kaypacha 9 januari 2019 met Nederlandse ondertiteling

“We weten dat de Zon de hele week conjunct staat met Pluto, en Mercurius staat de hele week conjunct met Saturnus. Dat soort dingen zijn niet zomaar een glimp op het radarscherm (…). De Zon, mijn identiteit, mijn zonnedoel, mijn grootsheid loopt op Pluto af voor hernieuwing. Vernieuwing.”

“God zij dank staat Venus driehoek naar Mars. Het is niet exact, tot volgende week. Maar Venus ging naar Boogschutter, Mars staat in de eerste graden van Ram, vuur, vuur. Vuur-Venus, vuur Mars, dus gelukkig hebben die mooie driehoek met het mannelijke en vrouwelijke, Venus en Mars om ons een beetje adempauze te geven.”

“Verleden, verleden, verleden. Saturnus heeft te maken met het verleden. Pluto heeft te maken met het verleden, Steenbok heeft te maken met het verleden. Het heeft ook allemaal te maken met onderdrukking. Wat me alvast enigszins bij de mantra brengt van vandaag. Laten we daar eens naar kijken, en ik zal het komende jaar daarover blijven praten, met die maansknopen in Kreeft/Steenbok. Dit is de tijd daarvoor. Ja, het zijn vorige levens en onze vorige levens helpen ook onze kindertijd te creëren.”

De mantra voor deze week:
Ik zal loslaten en achterlaten
Mijn oude identiteit
Ik pak die kans en laat het nieuwe zien
De toekomstige versie van mij

Voor wie het niet heeft gezien, attendeer ik erop dat deel 1 van de basiscursus ‘astrologie’ van Kaypacha en deel 2 van de basiscursus ‘astrologie’ van Kaypacha beschikbaar zijn met Nederlandse ondertiteling. Ook is deel 1 van ‘medische astrologie’ en deel 2 van ‘medische astrologie’ met Nederlandse ondertiteling beschikbaar. Heb je interesse in een astrologische zielsanalyse, dan kun je die ook aanvragen. 

6 gedachten over “Kaypacha 9 januari 2019 met Nederlandse ondertiteling

 1. Carlo Haan

  Graag wil ik hier het volgende aan toevoegen.
  Een van de 10 geboden is; *5 Heb begrip en respect voor je vader en moeder , Eer je ouders.
  Waar Kaypacha hierover verteld dat het niet de bedoeling is om je ouders te veroordelen heeft hier betrekking op. Ook staat dit in een direct verband met jezelf en de relatie die je hebt. Wat heeft deze (aan)geboden tekst nu voor een betekenis? We leven in de dualiteit en zijn onderweg naar eenheid (heelal). De twee verschillen zijn de mannelijke en vrouwelijke vormen.
  Als man vullen we de andere kant aan met het vrouwelijke en andersom hetzelfde.
  We worden geboren uit deze twee aspecten op aarde en bezitten van beiden zowel de mannelijke als vrouwelijke energievormen, echter zal een ervan overheersen en vormt dit in een jongen of meisje. In de opvoeding krijg je mee wat de vader en moeder in hun vermogen hebben zitten mee, vanuit dit stadium van hun bewustzijn acteren en reageren zei op het bestaan.
  Als kind word je dan ook opgevoed en groot gebracht onder deze omstandigheden, wat je hiermee ervaart is voor ieder bijzonder en uniek te noemen en verloopt via de eigenschappen van de ziel in een persoonlijke vorm van belangen en behoeften. Vanuit deze bezieling neemt het waar wat hier wel en niet aan voldoet. Wat voor de een niet als een gemis is ervaren kan voor het andere kind dat juist wel actueel in zijn of haar leven zijn geweest terwijl ze beiden dezelfde ouder hebben. Als we als jongen worden geboren dan overheerst de mannelijke energie, welke belangen en behoeftes deze ziel nodig heeft zal door de vader en moeder als behoefte in de basis van de groeien moeten worden vervult om te kunnen groeien naar het volwassenheid. Indien we daar te kort in hebben gehad of er is niet volledig aan voldoen dan hebben we een basisbehoefte gekregen die vanuit de ervaring en in het stadium van afhankelijkheid wordt verwezen naar die het ons had moeten geven, met andere worden we geven onze ouder hiervan de schuld. Deze gedachtes vormen de conditioneringen en worden als overtuiging van de waarheid als imprints in onze geheugen gegrift. Later als we groter worden dan zijn deze behoeftes de aantrekkende kracht waar we onze relatie mee uitkiezen.
  Dat wat we of onze vader of onze moeder kwalijk hebben genomen en de schuld van hebben gegeven zoeken we nu bij onze partner. Dit kunnen we onder brengen aan een relatie onder bepaalde geconditioneerde overtuigingen van onze belangen en behoefte die we nodig hebben van een ander. Want deze komen voort uit het stadium van kind waarin we nog afhankelijk waren. Wat er in een voorwaardelijke relatie ontstaat zijn de confrontatie met de verwachtingen die we zo stellen aan deze voorwaarde waar de andere aan moet voldoen.
  Voorwaarde en overtuigingen die stellen dat iets ergens aan zou moeten voldoen creëren teleurstellingen omdat een ander dit nooit voor een ander kan vervullen.
  Wat eerst vanuit de liefde en aantrekking kracht de twee bij elkaar heeft gebracht, zal door het verwijt en de schuld aan de andere geven elkaar uit elkaar drijven.
  De oorsprong ligt bij de voordeling op onze ouders, hierin legt de kernoorzaak en oplossing van relatie problemen. Het dan ook inderdaad zoals Kaypacha zegt van groot belang je ouders te eren in plaats van hun te beschuldigen, want hierdoor heb je kunnen herinneren dat je liefde bent een dat je het waarde bent dat te krijgen, maar dit werkt alleen als je het jezelf kan geven.
  Liefde trekt liefde aan, en haat trekt haat aan. Dit is de wet van aantrekkingskracht.
  Wie hier meer over wil weten mag gerust contact opnemen.
  Nemaste verbonden in liefde en licht.

 2. Joke

  Nou ik kwam mijn verleden en oude kindpijn de laatste dagen ook tegen, maar ik kwam vandaag tot een prachtig inzicht. Ik wil eerlijk zijn en mijn grenzen aangeven, zonder de ander pijn te doen. Dat is mijn nieuwe ik. Ik heb het in de praktijk gebracht en voelde een diepe verbinding met de ander. Nu tranen van ontroering.

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s