Wie is Yvonne?

Foto Yvonne

Sinds 1954 ben ik Yvonne Marée.

Toen ik een jaar of 12 was, probeerde ik mij het moment voor te stellen dat ik nog niet bestond en ik ontdekte dat ik, zelfs vóór 1954, geen moment kon vinden dat ik er niet was. En al ging ik in mijn voorstelling honderden, duizenden jaar vooruit in deLemniscaat - Blik op Hout tijd, nooit kwam er een moment dat ik er niet meer zou zijn. Ik realiseerde mij op dat moment dat ik er altijd al was geweest en er ook altijd zou zijn. Destijds hield ik me verder niet bezig met de hoedanigheid van dat eeuwige bestaan. Ik nam het als vaststaand gegeven aan en ging verder met opgroeien.

Ik begin nu pas te begrijpen hoeveel invloed deze bewustwording op mijn verdere leven heeft gehad. Met alles wat ik doormaakte was er altijd iets in mij dat zich ervan bewust was dat mijn leven hier en nu, het leven van ieder van ons, uiteindelijk slechts een seconde was in de oneindigheid van ons werkelijke zijn en dat er dus een groter Buddha's logo YnNove verband moest zijn. Dat er meer moet zijn dan de ervaring waarin ik mij nu bevind. Als dit leven hier en nu als Yvonne een onderdeel is van een groter geheel, wat is daar dan de diepere zin van? En wat is het verband met de mensen die een rol spelen in mijn leven? Wat hebben wij elkaar te leren? Wat heb ik nog te leren? Hoe verbind ik dit grote zoeken met mijn dagelijkse leven?

Dus ik werd een zoeker, een graver, op weg om te ontdekken wie ik ben in deze wereld. Ik word me er steeds meer van bewust dat alles wat ik gedaan heb in mijn leven en alles wat ik nog ga doen, niets anders is dan dat. Iedere stap die ik zet, gaat over deze vraag.

Ik doe de dingen op mijn manier, omdat ik ben wie ik ben.

Vragen

Slider ontwaken 700x300Maar is dat wel zo? Ben ik werkelijk degene die dit allemaal doet? Hoeveel ervan wordt bepaald door mijn achtergrond? Door de familie, het land, de cultuur waarin ik ben opgegroeid. Door de normen en waarden en verwachtingen waaraan ik hoor te voldoen. Als ik in een ander continent was geboren, was ik dan ook geweest wie ik nu ben? Wat van dit alles hoort werkelijk bij mij en wat niet? Hoe zuiver ben ik nog ik? Hoe pak ik het aan om dat wat mij bekrachtigt te behouden en alles wat niet goed voor mij is los te laten? En hoe kan ik het beste zijn wie ik ben? Leef ik mijn beste leven?

Dit zijn de centrale vragen die mij in beweging houden.

Loslaten

Gewapend met deze vragen ben ik gaan verkennen, gaan ervaren en gaan doen. Steeds meer ben ik in staat om me te ontdoen van de ballast die ik vaak al levens lang met mij meezeulde. Ballast die me belemmerde om te groeien, om mezelf te durven zijn. Ballast die me verhinderde om van mezelf te houden, om bemind te worden. Angst om te accepteren dat ik ben wie ik ben en om te accepteren dat ik niet hoef te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Empathisch vermogen

In 2005 kwam ik in aanraking met Heart & Soul Healing en dat heeft mijn levenvrouw-met-handen-op-haar-hart voorgoed veranderd. Na de healing voelde ik mij voor het eerst in mijn leven helemaal “schoon”. Vrij van alle energie die niet bij mij hoorde. Ik was 51 en ik ontdekte voor het eerst de kwaliteit die mijn leven altijd zo sterk bepaald heeft. Wat ik in al die jaren namelijk nooit in de gaten heb gehad, is dat ik een zeer sterk empathisch vermogen heb. Dat wil zeggen dat ik praktisch alles in mij opneem van wat er om mij heen is. Omdat ik mij daar niet bewust van was, heeft dit mijn hele leven lang voor erg veel verwarring gezorgd. Ik vond het schokkend om te ontdekken dat veel gevoelens, emoties en gedachten waarvan ik dacht dat ze van mij waren, van anderen bleken te zijn.

Mijn basisvraag “wie ben ik in deze wereld” kreeg daarmee weer een hele nieuwe impuls. Veel van de puzzelstukken vielen op hun plaats en mijn leven werd nog interessanter. Mijn blik werd helder, mijn gevoel verfijnder. Ik ben heel blij dat ik mijzelf deze ervaring heb gegund en ik voel dat ik zoveel meer vrij ben en in staat ben om geluk, liefde en vreugde in mijn leven toe te laten.

Kristallen en de Eigen Wijsheid Kit

Foto 10-10-16 10 50 35Kristallen zijn al ruim 40 jaar mijn vaste reisgenoten en ik geniet ervan om daarmee te spelen. Met de kleuren en met hoe ze voelen, maar vooral met de boodschappen die ze mij te vertellen hebben. Ik heb mij een beetje verdiept in de algemene theorie over de werking van de kristallen, maar eigenwijs als ik ben, wilde ik ook daarin mijn eigen wijsheid en mijn eigen vorm vinden. Dit leverde weer zoveel inzichten op, dat ik opnieuw op zoek ging naar een manier om dit met anderen te delen. Het resultaat is de Eigen Wijsheid Kit. Een speels hulpmiddel, waarmee je als speler contact maakt met je eigen wijsheid en je eigen waarheid. Wanneer ik met cliënten werk, gebruik ik de kristallen om contact te maken met de kern, met het spirituele wezen dat wij in werkelijkheid zijn.

Na een periode van 4 jaar waarin mijn aandacht nodig was voor andere dingen voel ik nu weer de uitnodiging van Spirit om mijn werk te hervatten. Bevrijd, bekrachtigd, ontwaakt en vooral heel blij.

Spirituele scholing

  • 1990-1993 Reiki I, II en III (Yasmin Verschure en Mariella de Wilde)
  • 1994-1996 Reïncarnatietherapie HBO+(SRN Utrecht)
  • 2009-2011 Universal White Time Healing Level 1,2,3 en 4 (Anita Hoevenaars en Angelina Philips)
  • 2006-2007 Heart & Soul Healing Practitioner & Advanced Practitioner (Ken Page)
  • 2004 MerKaBa en Heilige Geometrie (Donna Kleipool)
  • 2010 Board of Knowledge 1 en 2 (Channie West)
  • 2011-2013 Diverse seminars zoals:Transition-teams; Spiritual communication; Vagus Nerve Activation; Spiritual Psychology; Mastery of Service, living in service; Re-balance, finding balance in the new energy (Overlight Series, Lightworker)
  • 2017 1e jaar opleiding Mediumschap (José Gosschalk)
  • 2022 Tarotopleiding  (Schiffers Coaching)

Yvonne is bij ons team gekomen als auteur voor deze site. 

Zoals de meesten eerder hebben gelezen is onze collega Elly de Lezenne-Coulander in 2017 overleden (zie hier in het archief).

We zijn blij dat Yvonne ons team komt versterken. 

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s