Irma Schiffers

Foto Irma 1 mei 2019Ik ben Irma en ik ben een helderziend, heldervoelend en helderwetend medium, conform Engels mediumschap (Arthur Findlay College)  en ruim 35 jaar tarotist.

We hebben allemaal weleens advies of een luisterend oor nodig van iemand die objectief naar je situatie kan kijken. Als ervaren coach en consulent werk ik al jaren aan de telefoon en heb ik mijn mediumschap verder ontwikkeld in Engeland aan het Arthur Findlay College waar ik van zeer uiteenlopende mediums training heb gekregen. Al vele jaren loop ik dit pad samen met Noëlle, mijn  collega en vriendin op deze site en op Antwoorden en Inzichten waar we tegenwoordig beiden weer te vinden zijn. We vullen elkaar mooi aan met helderziendheid, intuïtie en zeer concrete duidingen via de uurhoek astrologie.

Ik werk vanuit een brede achtergrond, onder andere als gediplomeerd Jungiaans filosofisch therapeut en ik bied coaching en advies. Ik heb veel ervaring in het beantwoorden van vragen rond zielsverwantschap, droomwerk, HSP (hoog sensitiviteit) en bewustwording. In een wereld zoals we die vandaag de dag zien gaat het vooral om dat laatste: bewustwording van de wereld om ons heen, maar vooraleerst van onszelf en moeten we uitgaan van onze eigen innerlijke kracht om in die wereld je eigen unieke pad te kunnen bewandelen.

Achtergrond
Sinds 2009 ben ik werkzaam als telefonisch consulent; als spiritueel en adviserend coach. Maar daarnaast -of beter gezegd daarvóór- heb ik vanzelfsprekend ook veel andere dingen gedaan. Zoals na 17 jaar bij de omroep in Hilversum gewerkt te hebben, heb ik nog tien jaar professioneel rondgereisd als bassist in een jazzcombo en een rockformatie. Ik heb boeken gepubliceerd en veel vertaalwerk gedaan. In 2009 maakte ik de definitieve overstap naar het beroep van telefonisch consulent op een spirituele lijn en startte ik mijn eigen praktijk. En dat is een heel mooi vak waarin ik inmiddels met vele honderden mensen contact heb gehad. Met sommigen nog steeds…

Spirituele ontwikkeling
Naast mijn therapeutische en coaching vaardigheden, zet ik heldervoelen en helderweten in dat ik van kind af aan bij me draag. Zoals eerder vermeld heb ik vele weken doorgebracht in Engeland aan het Arthur Findlay College in Stansted om getraind te worden in het mediumschap, energievelden, trance, trance-art etc., teneinde structuur aan te brengen in het ‘helder zien’ dat mij tot dat moment mijn hele leven ‘in de weg’ zat. Als je niet weet waar het vandaan komt, en je gaat ervan uit dat iedereen hetzelfde ‘onzienbare’ ziet en ervaart, zoals de èchte ‘waarheid’ achter alles, dan kan het je behoorlijk in de weg staan als blijkt dat dat niet zo is.
Maar zoals altijd met alles, kun je iets wat ‘destructief’ lijkt te zijn, ook naar het constructieve, het positieve, tillen. Juist dat laatste deed ik onder andere met behulp van deze cursussen in Engeland. Deze ‘kwaliteit’ kreeg daar handen en voeten en zo kon ik veel mensen helpen en uiteindelijk ook weer aan het schrijven gaan. Tegenwoordig houd ik me regelmatig bezig met onderzoeksjournalistiek samen met Noëlle en andere collega’s uit de wereld van de omroep en de media.

Opleidingen
De opleidingen/cursussen die ik gevolgd heb, welke aansluiten bij mijn huidige praktijk ‘Schiffers Coaching’
– Jungiaans filosofisch therapeut (4 jarige opleiding; Prof. Dr. C.G. Jung)
– Psychologie, coaching en counseling
– Droomwerk
– Communicatie met dieren (telepathische diercommunicatie)
– 3 levels HTA (Healing Touch for Animals)
– Diverse opleidingen in ‘healing’, werken met helende energie en ‘self-healing’
– Trance Art, Psychic- en Mental mediumship, Spirit Art (Engeland)
– Astrologie, numerologie, werken met energieën
– Tarotist, een snelle manier om ‘energetisch zicht’ te krijgen op een situatie.

Door middel van Trance-art en Spirit-Art ben ik gaan schilderen. Vaak beelden die achteraf met een ander te maken bleken te hebben, dan wel met zaken die de wereld aangaan en de toekomst bleken weer te geven.

Geen vraag is vreemd, we zijn allemaal uniek; dat is mijn uitgangspunt in het leven. En iedereen mag zijn wie hij of zij is, authentiek en uniek. Respect voor ieders’ eigenheid staat bij mij op nummer 1 op het prioriteitenlijstje.

Met datzelfde respect en invoelingsvermogen sta ik open voor problemen op elk denkbaar gebied. Op die manier kan ik samen met jou naar je situatie kijken. Mijn invoelingsvermogen, opleiding, ervaring en empathie zijn daarbij voor mij de sleutels die ik hanteer in dit mooie werk.

Voor ‘Antwoorden en Inzichten’ ben ik te vinden op de gelijknamige website. Je belt dan naar: 0909 – 0890.  Menukeuze 2, box 46. Noëlle met box 48 en wij zijn samen te consulteren via Box 19; een unieke mogelijkheid om twee mediums tegelijk te raadplegen. Wil je één van ons (of beiden) graag spreken? Plan dan hier een consult.