De natuur onze bondgenoot

Een bijdrage van: Elly de Lezenne Coulander

Welke energieën spelen in de maand juli een rol? Als ik dan naar het Siberische Stenenorakel kijk, is het eerste dat me opvalt gezondheid. Kennelijk is het de bedoeling dat we op onze gezondheid letten en niet alleen een beetje, maar een beetje veel. Nou kan ik me dat wel voorstellen met die wisselende temperaturen waarmee we toch de afgelopen weken geconfronteerd zijn. De enige dag bloedheet en de andere dag weer rond de 20 graden. Nou, een gewaarschuwd mens telt voor twee, want gezondheid heeft natuurlijk niet alleen met de weersomstandigheden te maken.

Foto Elly 12 juli-2Het is belangrijk om de natuur in te gaan, ons te voeden met volwassen groente en fruit – dat wil zeggen geen bespoten groenten en fruit – in plaats van groente en fruit die met behulp van kunstmest de grond is uitgeschoten en met bestrijdingsmiddelen zijn bespoten. Onvolwassen groente en fruit dus met lage waarden aan mineralen en vitaminen plus de nodige toxische stoffen.

Ook wordt van ons gevraagd ons in te zetten voor de natuur. Dus ga je met vakantie naar bos, strand of de bergen in, laat de natuur schoon achter en leer dat ook je kinderen als je die hebt. We hebben die natuur zo hard nodig om een gezond leven te kunnen leiden. Ze is onze bondgenoot en daar moeten we goed voor zorgen.

Er kwam trouwens een berichtje op mijn pad over het kappen van bomen langs de N-wegen. Bomen die binnen 4,5 m van de weg afstaan gaan gerooid worden. Voor Zuid-Holland betekent dat bijvoorbeeld al 6000 bomen. In verband met de veiligheid wordt gezegd. Zodat mensen zich niet zo gemakkelijk kunnen doodrijden tegen bomen. Van tafel wordt geveegd dat al aangetoond is dat de veiligheid hierdoor niet verbetert. Mensen gaan juist harder rijden. Foto Elly 12 juliBovendien absorberen bomen nu juist de afvalstoffen die we als automobilist uitstoten het milieu in. Ik houd mijn hart vast voor de provincie Drenthe waar ikzelf woon. Mocht je een bijdrage willen leveren om dit tegen te gaan, ga dan naar https://petities.nl/petitie/stop-de-bomenkap-langs-provinciale-n-wegen.

Werkgelegenheid ligt in deze periode eveneens ongunstig, maar ook dat is niet vreemd, want in de zomermaanden is er eigenlijk altijd wel een achteruitgang wat dit betreft.

Er komt een flinke transformatie aan die te maken heeft met geld en dan met name geld van anderen. Zou dat met GrExit te maken hebben? We zullen het zien. Mensen die met geld van anderen bezig zijn en dat niet op een ethische en respectvolle manier doen, die krijgen echt met die transformatie te maken. Het is net of ze een draai om de oren gaan krijgen, figuurlijk dan wel te verstaan, om hen op de goede weg te krijgen.

Op één of andere manier willen we niet luisteren en dat betekent dat we moeten voelen. Op een onverwachte manier kunnen we ermee geconfronteerd worden dat we een stapje terug moeten doen. Om van een afstandje eens te kijken van waar ben ik nou mee bezig en hoe zie ik dingen. Om anders te gaan kijken naar het leven. Een goed gesprek kan wat dat betreft wonderen doen. En zoals ik al eerder aangaf een gewaarschuwd mens telt voor twee. Je kunt ook vrijwillig dat stapje terug doen, zodat je geen onaangename ‘waarschuwing’ hoeft te krijgen.

Het familiegevoel staat eveneens onder druk. In mijn consulten merk ik ook dat het in families regelmatig escaleert. Het loopt gewoon niet lekker, mensen worden niet gehoord, horen elkaar niet. Het is de bedoeling dat we meer inzicht gaan krijgen om er weer een positieve draai aan te kunnen geven of om een grotere afstand te creëren. Dat hangt af van wat goed voor jou is en het is nu juist de bedoeling dat je dát inzicht gaat krijgen de komende tijd. Alleen daar moet je wel wat voor doen.

Als het zomer is en de zon schijnt, zitten we meestal beter in ons velletje. En op zich hebben we niet echt te klagen en dat is ook te zien in het orakel. Over het algemeen zijn we best wel blij met onszelf en elkaar. Dat heeft ongetwijfeld te maken dat voor de meesten de vakantie voor de deur staat. Geniet ervan.

Juli 2015
© Elly de Lezenne Coulander

Elly is te bereiken via nummer 0909-0503 en op hier kun je zien of ze beschikbaar is

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s