Mei 2015 Tijd voor transformatie

Een bijdrage van: Elly de Lezenne Coulander

De voorspellingen met het Siberisch Stenenorakel zijn een beetje laat deze maand. Ik was namelijk de regie in mijn eigen huis een beetje kwijt. Doordat ik gasten over de vloer had, zorgde dat ervoor dat ik niet altijd aan mijn eigen dingen toekwam. Eén van mijn gasten was de Amerikaanse Judith Moore, één van de beste transmediums van deze tijd. Hoe geweldig het ook is om een week samen met haar door te brengen, het vraagt even tijd om alle mooie ervaringen zoals de workshop die we samen gegeven hebben met betrekking tot de principes van vrede in de praktijk, te laten bezinken en weer in mijn eigen ritme te komen.

Inmiddels heb ik voor deze maand de stenen weer gegooid en het allerbelangrijkste dat me opvalt, is dat we zelf aardig in de schijnwerper staan. Wij zelf zijn er aan toe om eens aardig door elkaar geschud te worden. De één zal dat positief vinden en de ander niet. Ik heb al een aantal keer eerder aangegeven dat we steeds bewuster in het leven zullen moeten komen staan. Nu is het dus echt de tijd om daar aandacht aan te schenken. Ga je met de stroom van deze transformatie mee, dan verloopt dat proces zonder al te veel obstakels. Zet je je hakken in het zand tegen zo’n verandering, tja, dan wordt de weg van transformatie lastiger. De keus is aan jou.

Allemaal krijgen we de kans ons bewustzijn te verruimen, allemaal op ons eigen niveau. Van een eerste klasser kun je ook niet verwachten dat die de leerstof van een zesde klasser aan kan en zo werkt het ook met bewuster te worden van de manier waarop je je leven leidt.

Deze transformatie vraagt van ons goed te kijken naar onze normen en waarden. Waar geloof je in? Geloof je nog steeds dat er geen leven na dit leven is? Geloof je nog steeds alles wat de media je voorschotelt? Geloof je nog steeds dat een dubbeltje nooit een kwartje kan worden? Het is tijd om kritisch te luisteren, te kijken, te voelen, zowel in jezelf als daarbuiten. We zijn om wat voor reden ook onze uniciteit, onze echtheid verloren. Er is een tijd geweest dat we in staat waren echt te voelen en te vertrouwen op onze intuïtie, te weten in plaats van te denken, een tijd dat we leefden vanuit een totaal bewustzijn. Helaas zijn we heel lang geleden aardig van dat pad afgeraakt door wat voor reden dan ook. Nu is het tijd om de draad weer op te pakken.

Laat de boel eens even de boel en neem tijd voor jezelf. Wordt eens waarnemer van jezelf, elly 1zonder te oordelen. Kijk naar jezelf en word je bewust van de gedachten die jouw leven vorm geven. Vraag je af of de gedachten die jouw normen, waarden en overtuigingen vormen nog wel bij je passen. Zijn ze trouwens echt wel van jou of heb je ze overgenomen van je ouders, je leraren, je werkgevers? Dienen ze je? Of zijn het obstakels die je in een laag bewustzijn houden? Neem ze eens goed onder de loep, maar nogmaals zonder jezelf te veroordelen.

De maan van deze maand heet de maan van het ontwaken. Deze transformatie vraagt ons ook wakker te worden. Onze ogen te openen, onze oogkleppen wat verder open te zetten, zodat we ons bewuster worden van onszelf en de wereld om ons heen. Het voorjaar is ook een prima tijd om op te ruimen, zodat er plek komt voor iets nieuws. Dat is ook wat ik onder een transformatie versta: iets opruimen zodat er ruimte is voor nieuwe impressies. In dit geval bewuster te worden van de werkelijke waarde van het leven op zo’n mooie planeet als Moeder Aarde en uiteraard ook van je eigen motieven om je leven te creëren op deze bijzondere planeet.

elly 2 bosMoeder Aarde helpt je graag tijdens deze veranderingsperiode. Maak contact met haar door regelmatig de natuur in te gaan, in de tuin te werken om te aarden, te gronden. Ervaar buiten de transformerende kracht van de natuur. De bomen die hun bladeren in de herfst hebben laten vallen, tooien zich weer met jonge groene blaadjes. Zo verfrissend kan transformatie zijn. Maak contact met die kracht en gebruik die momenten om te kijken wat er nog klopt van jouw normen en waarden, wat past nog bij je. Laat los wat niet meer bij je past. Doe hetzelfde met je overtuigingen. Vraag je af waar ze vandaan komen en of het overtuigingen zijn die je helpen om liefdevol en ontspannen in het leven te staan. Als ze je geen vredig gevoel geven, je leven moeilijk maken, je blokkeren, doe ze dan de deur uit. Lukt je dat niet alleen, zoek dan hulp. Op KeyPhone vind je mij en mijn collega’s om je bij zo’n proces te helpen. Je zult merken dat het opsporen van het ontstaansmoment van zo’n blokkerende overtuiging – alleen of met hulp – zo’n opluchting kan zijn dat je haar gemakkelijker kunt loslaten.

Als je op deze manier met transformatie omgaat, wordt het geen storm die je met wortel en al uit je vertrouwde leventje wegrukt, maar puur een verandering naar een hoger bewustzijn. Des te meer mensen zo’n stapje hoger op de bewustzijnsladder kunnen maken, des te beter. Dat hogere bewustzijn brengt ons dichter bij het meesterschap. Het meesterschap om in liefde en vrede met elkaar op onze aarde te leven. Is het toeval dat ik juist nu in het boek De vlucht van de zevende maan van Lynn V. Andrews dat ik aan het lezen ben de volgende woorden tegenkom?

‘Liefde is een ander woord voor transformatie.’ ‘Als je zegt: “Ik houd van je”, zeg je eigenlijk “Ik transformeer je”.’ ‘…. aangezien je in je eentje niemand kunt transformeren, zeg je in werkelijkheid eigenlijk “Ik transformeer mezelf en de manier waarop ik kijk”.

Ik zou maar eens goed kijken als ik jou was. Het is de juiste tijd.

Elly de Lezenne Coulander

Elly is te bereiken via nummer 0909-0503 en op hier kun je zien of ze beschikbaar is

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s