Workshop: Principes van vrede in de praktijk

Een bijdrage van:  Elly de Lezenne Coulander

Judith Moore

Judith Moore

Een aantal jaar geleden ontmoette ik een bijzonder mens. Een vrouw die elk jaar één of twee keer vanuit Amerika naar Nederland komt. Ze deed me denken aan Erik Berglund, ook een Amerikaan, waar ik een aantal jaar mee heb samengewerkt. Erik bracht met zijn harp en zijn healerskwaliteiten heling op plekken waar hij voelde dat het nodig was. Zo heb ik samen met hem en zijn ‘Miss Harp’, zoals hij zijn harp wel noemde, kamp Westerbork bezocht waar we een bijdrage hebben mogen leveren aan het helen van die plek waar in de Tweede Wereldoorlog zoveel ellende heeft plaatsgevonden. Een kleine bijdrage om daar weer rust te creëren, vrede. Maar weer terug naar die bijzondere vrouw.

Wat ik in Erik bewonderde, zijn altijd liefdevolle en vredelievende houding, zag ik ook in deze vrouw. Toen ik haar beter leerde kennen, bleek zij nota bene een keer in zijn huis in Mount Shasta een van zijn workshop te hebben gevolgd. Ook zij heeft haar leven gewijd aan een vredesmissie. Ook zij reist de wereld over naar plekken waar ze vrede mag brengen. Haar naam is Judith Moore.

Wat is nu zo bijzonder aan Judith Moore? Haar pad is niet altijd over rozen gegaan. Het is zelfs zo dat zij door de Amerikaanse overheid is misbruikt voor een experiment met mind control. Als jong meisje werd ze zonder dat haar ouders het wisten naar plekken gebracht waar ze helemaal werd geïndoctrineerd op zo’n manier dat ze zelf hier ook niets van herinnerde. Dus er werd hypnose gebruikt om de herinnering daaraan te manipuleren. Dat lukte totdat haar eerste geadopteerde dochter (ze heeft in totaal vier kinderen geadopteerd) op 19 jarige leeftijd flash backs begon te krijgen van seksueel misbruik op haar twaalfde. Omdat Judith haar dochter wilde helpen, is ze naar een praatgroep gegaan voor mensen met seksueel misbruik. Daardoor opende langzaam maar zeker haar eigen onderbewuste en de herinneringen van zowel seksueel als andere vormen van misbruik kwamen stuk voor stuk naar boven. Het begin van een lange en moeilijke periode. Dit hele proces heeft ze beschreven in haar boek Song of Freedom. Met andere woorden ze heeft haar vrijheid weer gevonden.

Je zou niet gek opkijken als zulke traumatische ervaringen een mens depressief, agressief of hulpeloos maakt. Niet Judith. Integendeel. Het heeft haar in diep contact gebracht met liefde voor de mensheid en de aarde. Toen ze dan ook geroepen werd om mee te werken aan het creëren van vrede op aarde, heeft ze die taak op zich genomen met als resultaat dat ze op plekken over de hele wereld poorten van licht heeft mogen openen en vrede heeft mogen brengen. Waar Judith ook komt, er gebeuren altijd bijzondere dingen waar ze in haar workshops graag en smeuïg over vertelt.

Als iemand dus weet hoe principes van vrede werken, is het Judith wel. Het mooie is dat ze op Vredezaterdag 2 en zondag 3 mei deze principes in de praktijk brengt in twee workshops in Drenthe en jij kunt daar bij zijn. Op zaterdag wordt met deze principes geoefend. Ook worden conflictsituaties uit vorige levens die in ons huidige leven nog een rol kunnen spelen, getransformeerd. Aan het eind van de dag wordt afgesloten met een meditatie voor heling van de aarde. Op zondagmiddag 3 mei gaan we vrede vieren met een wereldvrede meditatie, zang en dans. Alle informatie vind je in de agenda op www.shayana.nl.

Iedereen die al eens een workshop met Judith Moore heeft meegemaakt, weet dat je aan het eind van de workshop blij en voldaan weggaat. Dat komt doordat Judith een goede teacher en een begenadigd vertelster is die haar verhalen met veel humor vult, en bovendien een hart van goud heeft.

© Elly de Lezenne Coulander

Elly is bereikbaar op nummer 0909-0503 op KeyPhone.nl
Logo Keyphone wit

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s