April: kinderen willen gehoord worden

Een bijdrage van: Elly de Lezenne Coulander

April is begonnen met aardig wat tumult. Storm, regen en zelfs hagel. Toch geeft het Siberische Stenenorakel een optimistische kijk op deze maand.

De economie stabiliseert zich namelijk nog meer dan ze al deed en het lijkt er op dat we een nieuwe ronde ingaan als het om onze financiën gaat. Het zal van lieverlee financieel beter worden, maar dat vraagt wel wat tijd voordat die verbering ook de onderste lagen van onze maatschappij bereikt. Het dieptepunt is in ieder geval voorbij.

De manier waarop gecommuniceerd wordt, is nog altijd niet je dat. Er komen nog steeds dingen naar buiten die echt geen schoonheidsprijs verdienen. Neem de loonsverhoging met een ton voor de bestuurders van de ABN/Amro. Maar het gaat toch wel de goede kant uit. We zullen best nog wel met dingen uit het verleden geconfronteerd worden, toch hoeven we daar niet in te blijven hangen. Met andere woorden kijk ernaar en laat het dan los. Laten we er ons helemaal in zakken, dan worden we meegesleurd in ons eigen drama.

Of we nu willen of niet, we zitten met z’n allen in een behoorlijke transformatie en bewustzijnsproces op het gebied van gezondheid en werk. De transformatie gaat in een Round upbehoorlijke sneltreinvaart en als we ons er tegen verzetten, dan wordt het alleen maar zwaarder en moeilijker en dan gaat het ten koste van je gezondheid. We krijgen steeds beter in de gaten wat er mis is als het gaat om voeding en gezondheidszorg. Ik lees net een bericht over Monsanto met zijn gezondheid bedreigende Roundup. Een zekere Patrick Moore die Monsanto publiekelijk steunt, beweerde zelfs in een tv-programma dat het drinken van een glas glyphosaat zo veilig is dat je er een kwart liter van kunt drinken zonder nadelige gevolgen. Als de presentator hem een glas  glyphosaat aanbiedt, weigert hij het op te drinken, want hij is niet gek zoals hij zelf zegt. Kennelijk wel, want anders beweer je zoiets niet. Inmiddels zijn er onderzoeken geweest en gepubliceerd waaruit blijkt dat glyphosaat dat in 750 onkruiddodende producten zit, non-Hodgkin en longkanker kan veroorzaken. Wees dus niet zo gek om Patrick Moore en alles wat producenten over hun producten vertellen, te geloven.

Die transformatie heeft ook betrekking op werk en dan in de positieve zin. Als we meegaan in die transformatie dan neemt ook de werkgelegenheid weer toe, alleen dat zouden wel eens andersoortige banen kunnen worden dan we tot nu toe kennen. Afwachten dus zou ik bijna zeggen, maar dat is niet helemaal de bedoeling. Ga mee met de stroom, waar die je ook brengt.

Onverwachte gebeurtenissen spelen deze maand ook een rol. We worden geprikkeld om uit onze comfortzone te komen. Er wordt namelijk van ons gevraagd in beweging te komen. Terugtrekken is er gewoon niet bij. Het is ook voorjaar, we gaan weer meer naar buiten, we openen ons veel meer.onweer Doe iets onverwachts. Als we dat niet doen, dan krijgen we vanzelf een onverwachte flinke speldenprik in ons achterste, zodat we verschrikt naar voren springen. Het is ook een soort signaal om wakker te worden, zodat er verandering kan komen – als dat nodig is – in je financiële en werksituatie, je gezondheid. Met andere woorden het prikkelt ook die transformatie en bewustwording.

Ouders zouden het wel eens moeilijk kunnen krijgen wat hun kinderen betreft en dan bedoel ik voornamelijk jonge kinderen. Er zijn heel veel jonge kinderen die erg gevoelig zijn. Ze hebben vaak veel kennis en kunde in huis en hebben een hoger trillingsniveau dan de gemiddelde mens. In die jonge lichaampjes zitten grote zielen die nog niet vooruit kunnen zoals ze zouden willen en ze OLYMPUS DIGITAL CAMERAvoelen zich niet gehoord. Mijn boodschap is dan ook luister naar je kind(eren). Ze hebben ons veel te vertellen en te leren. Daarmee zeg ik niet dat kinderen alles maar mogen en niet tot de orde geroepen hoeven te worden. Integendeel, kinderen hebben grenzen nodig en die zullen ze altijd proberen op te rekken. Maar ga niet altijd in de rol van de bestraffende ouder zitten, luister naar je kind(eren). Zadel hen niet op met al jouw vooroordelen en misplaatste overtuigingen. Kinderen kunnen je daar haarfijn op wijzen trouwens. Luister je niet, dan is de kans dat zo’n kind ontspoort groter. Ze hebben juist erkenning nodig en moeten gestimuleerd worden hun – vaak wijze – woorden vrijuit te zeggen zonder een kopje kleiner te worden gemaakt. Die gevoelige kinderen lopen tegen heel wat problemen in de maatschappij aan. Doordat ze zich niet gehoord voelen, gaan ze overal tegenaan lopen trappen als ze wat ouder zijn. Wees als ouder wijzer en luister naar je kind(eren). Luisteren wil niet zeggen dat je het overal mee eens hoeft te zijn, maar dat kun je uitleggen en kinderen snappen meer dan we vaak denken. Door naar hen te luisteren, worden het betere individuen en help je hen om straks als volwassene sterker in het leven te staan.

© Elly de Lezenne Coulander

Elly is voor vragen over je persoonlijke situatie bereikbaar op nummer 0909-0503 en of ze beschikbaar is kun je zien op KeyPhone.nl

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s