Februari 2015: Ga eens uit je dak!

Een bijdrage van: Elly de Lezenne Coulander

Het is weer tijd voor de maandelijkse voorspellingen op basis van het Siberische stenenorakel. Als ik de voorspellingen van januari nog even doorlees, valt me op dat het orakel aangaf dat er weinig negatiefs te zien was, maar dat er in familieverband wel iets onverwachts te gebeuren stond. Het steentje dat informatie geeft over familieomstandigheden kun je ook interpreteren als je thuis, je huiskamer. Nou, op dat vlak vond er inderdaad wel iets heel onverwachts plaats toen televisiekijkend Nederland geconfronteerd werd met een ‘even geduld a.u.b.’ dat op het scherm verscheen en dat ‘even’ heel lang bleek te zijn. Toen bekend werd dat het ging om een gewapende overval, kwam dat wel heel erg onze huiskamer binnen. Onze veiligheid blijkt op zo’n moment een schijnveiligheid te zijn. Gelukkig liep alles goed af en bleek het om een nepwapen te gaan en iemand die kennelijk in de war was. Dan komt het wel heel dichtbij als jij, jouw partner, jouw vader of moeder, je kind bij de politie werken. Heel Nederland heeft kunnen zien hoe gevaarlijk hun werk kan zijn en daar mogen we best eens ons petje voor afnemen.

Door zo’n voorval worden we ons steeds bewuster van wat er om ons heen gebeurt. De februari boodschap is dan ook dat we steeds bewuster worden en ook gevoeliger. Door die gevoeligheid hebben we in de gaten dat we de wereld om ons heen niet altijd goed zien. Net alsof we door de mist lopen waardoor de werkelijkheid wat wazig is. Dat zorgt ervoor dat niet altijd duidelijk is welke kant we op moeten waardoor we ons onzeker kunnen voelen. Eén van de bewustzijnskaartjes die ik regelmatig pak, luidt als volgt: Wanneer vertrouwde zekerheden wegvallen, weet dan dat je op de goede weg bent. We zijn dus op de goede weg, als we ons maar niet door angst laten leiden.

wiite klokjesWe zijn de laatste tijd toch wel bezig geweest overtuigingen, normen en waarden die ons niet meer dienen los te laten en we komen daar sterker uit te voorschijn. We ervaren van binnen steeds meer een religieus gevoel. Daar bedoel ik niet mee dat we een godsdienst aanhangen. Godsdienst heeft voor mij niet zoveel met religie te maken, omdat godsdienst dogmatisch is, regels heeft waaraan we ons moeten houden. Religie heeft geen dogma’s, religie is. Het gaat om een gevoel van eenheid waarvan we een deel zijn, ons verbonden voelen met het geheel. Dat gevoel gaat zich sterker verspreiden en maakt ons krachtiger, machtiger zou ik bijna willen zeggen, maar dan bedoel ik dat wel in de goede zin van het woord. Een tekst van een ander spiritueel kaartje brengt dat goed onder woorden. Er is slechts één religie: de religie van liefde. Met deze bewustwording komen we dan ook steeds dichter bij onvoorwaardelijke liefde.

Als maatschappij gaan we meer overzicht krijgen. We gaan steeds meer in de gaten krijgen wat er werkelijk speelt. Dat merk ik ook in mijn eigen omgeving. Er komen steeds meer acties om de overheid min of meer te dwingen om aandacht te schenken aan misstanden in de maatschappij. De volgende actie draag ik dan ook een goed hart toe en daarom geef ik de link door, zodat er zoveel mogelijk mensen hier achter gaan staan.
De link geeft zelf al aan waar het over gaat. Het is toch ook logisch als je daar met je gezonde verstand over nadenkt, dat in grote schaal weghalen van iets uit de aarde, dat aardbevingen en wellicht aardverschuivingen kan opleveren. Daar staat ook nog eens tegenover dat het al lang mogelijk is om op een andere, schone manier energie op te wekken. Dus waarom schaliegas?

Er komt absoluut nog wel een flinke verandering aan. Wanneer dat precies is, is altijd lastig aan te geven. Het beeld dat ik erbij krijg, is dat het langzaam op komt zetten als de golf in een oceaan. Het zou te maken kunnen hebben met een aardbeving. Wellicht dat dit nodig is om de overheid het licht te doen zien wat betreft de winning van schaliegas.

Wat ik in één van de laatste voorspellingen al aangaf, is dat er een tijd aankomt dat we weer meer zullen gaan genieten. Dat komt nu weer te voorschijn en dat geeft de burger moed, zeker die burger die in onrustige tijden verkeert. Daarvoor is nodig dat we meer in het nu leven. We zijn altijd zo bezig met de toekomst, zeker als we in een moeilijke periode zitten. Dan krijgt angst de overhand en dat haalt ons weg uit het nu.

Het orakel laat ook zien dat we ons emotioneel veiliger gaan voelen. Niet morgen al, ook niet overmorgen, dat duurt echt nog wel een paar jaar. Die veiligheid zit in onszelf en we gaan kennelijk de komende tijd leren daar veel meer op te vertrouwen. Des te meer mensen die innerlijke, emotionele veiligheid kunnen leven, des te meer verspreidt die energie zich waardoor anderen kunnen aanhaken.

leeuwWat de financiële veiligheid betreft lijkt het erop dat mensen de kop in het zand steken. Dat geldt uiteraard niet voor iedereen. Een deel van de mensen die in financiële problemen zitten, doen dat echter wel met een mentaliteit van als ik het niet zie, dan is het er niet. Helaas, pindakaas, zo werkt het niet. Van mensen die zich financieel onveilig voelen, wordt gevraagd uit hun angst te stappen en te vertrouwen. Erop te vertrouwen dat er vanuit het universum voor hen gezorgd wordt. Dat is een moeilijke opgave, dat geef ik grif toe. Toch gaat het om vertrouwen, vertrouwen, vertrouwen. Dat wil niet zeggen dat je achterover kunt leunen en niets hoeft te doen. De kop in het zand steken is niet handig in dit geval. Kijk hoe je een positieve verandering kunt brengen in je financiën of anders de tering naar de nering zetten. Praat erover met anderen, praat erover in je gezin met je kinderen. Ik merk dat ouders het moeilijk vinden om hun kinderen erin te betrekken, maar kinderen kunnen met goede ideeën komen. Als ze de leeftijd hebben dat ze ook mogen werken, kunnen ze ook voor een financiële bijdrage zorgen. Voor mij is het altijd heel logisch geweest dat zodra ik ging werken ik een deel van mijn salaris afstond aan mijn ouders. Uiteindelijk voedden en kleedden zij mij ook en daar mocht ik best iets voor terugdoen. Tegenwoordig lijkt dat wat besmet te zijn, maar kinderen leren hier ook heel erg veel van. Als kinderen alleen al bewuster omgaan met water, elektriciteit en verwarming leveren ze al een positieve bijdrage. Financiële onveiligheid kunnen we omzetten in iets positiefs, namelijk dat het meehelpt aan zuinigheid op een heleboel fronten waar we de zuinigheid volledig uit het oog zijn verloren.

De stenen laten ook zien dat het met onze communicatie slecht gesteld is. Grappig is dat ik tijdens het typen van het woord communicatie de d als eerste aansloeg in plaats van de c. Kennelijk geeft dommunicatie beter aan hoe er nu gecommuniceerd wordt. Op zich is dat niet zo verbazend, want de planeet die alles met communicatie te maken heeft, loopt retrograde. Dat betekent dat die planeet stilstaat terwijl de aarde wel verder draait, waardoor het lijkt alsof Mercurius mercury retroachteruit loopt. Dat is een periode van oppassen met wat je zegt en schrijft. Het vlot allemaal niet lekker. Je wordt niet begrepen, gehoord, enzovoort en je krijgt snel ruzie omdat mensen snel op hun tenen getrapt zijn. Nieuwe dingen starten of nieuwe elektrische apparatuur kopen, is ook niet handig in deze periode. Mercurius loopt nog tot 11 februari retrograde. Tel daar nog een paar dagen bij op en het loopt vanaf medio februari weer stukken beter.

Aan de andere kant is het tijd dat we eens lekker uit ons bol gaan, iets geks doen. Iets wat we normaal nooit zouden doen, niet durven. Heb je nog nooit durven dansen, ga het doen. Ben je nog nooit alleen op reis geweest, doe het of neem het je voor dat binnenkort te doen. Stap uit je comfortzone. Doe iets wat je anders nooit zou durven doen. Ga uit je dak en geniet ervan.

Februari 2015
Elly de Lezenne Coulander

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s