Hartchakra ademhaling van Judith Moore

Een bijdrage van: Elly de Lezenne Coulander

engelse vlag

Judith Moore

Judith Moore

Begin oktober heb ik samen met Judith Moore, een Amerikaans trancemedium, een workshop gegeven om contact te maken met onze oude inheemse krachten. Mijn ervaring is dat Judith heel goed is in ademhalingstechnieken en deze keer gebruikte ze de hartchakra ademhaling. In de chaotische wereld waarin we nu leven kunnen we zo’n ademhalingstechniek goed gebruiken en dat is waarom ik deze ademhaling heel graag aan je doorgeef.

Bij de hartchakra ademhaling adem je voortdurend in door je neus en uit door je mond. Begin de meditatie door gemakkelijk te gaan zitten en je ogen te sluiten. Open je dan door je te focussen op de goddelijke aanwezigheid van je ziel, je Goddelijke Zelf. Haal drie keer heel diep adem om je als het ware te reinigen. Ga met je aandacht naar je hart en visualiseer iets waar je blij van wordt en wat je hart liefdevol opent. Bij de volgende inademing vul je je hart met het licht van je ziel. Ga nu met je aandacht naar je hartchakra en als je uitademt, adem dan bewust uit met de intentie dat je de adem van je ziel de wereld instuurt. Adem in door je hartchakra en ontvang de levensadem. Herhaal dit totdat je voelt hoe de energie door je hartchakra beweegt.

Haal dan diep adem en stuur de levensadem via de achterkant van je hart naar het hart van je ziel. Adem in en ontvang de levensadem van het hart van je ziel. Vul je hart met de levensadem van je ziel en adem deze vanuit je hart naar beneden in het hart van de baarmoeder van moeder aarde. Open je om haar liefdevolle adem te ontvangen. Adem in en vul je hart met deze liefdevolle adem. Stuur de levensadem met je uitademing naar het hart van de schepping. Met je volgende inademing ontvang je liefdeskracht en de ademhaling van God in je hart. Laat het licht met je uitademing de wereld instromen, terwijl je de adem door je hartchakra laat circuleren. Haal weer adem om de levensadem vanuit de wereld te ontvangen. Ga hiermee door totdat je je helemaal verbonden voelt.ConsciousCreator by Alex Gray

Begin dan de innerlijke ademhaling. Als je inademt, vul je je lichaam met licht en brengt het naar je hart. Als je dit doet, vult je lichaam zich meer en meer met lucht en breidt het zich steeds meer uit in je lichaam. Als je er klaar voor bent, richt je je innerlijke ademhaling naar je baarmoeder (en het maakt niet uit of je man of vrouw bent, we hebben allemaal een baarmoeder, ook al is die bij mannen minder ontwikkeld). Gebruik je uitademing om van hieruit verbinding te maken met de baarmoeder van het leven. Adem dan weer in terug naar je hart. Adem in en vul je lichaam met lucht, terwijl je buik zich uitzet; ontspan je buikspieren zodat je buik zich helemaal kan uitzetten. Stuur je innerlijke adem naar je geest om alle gedachtenkronkels te zuiveren; met een volgende uitademing maak je verbinding met de geest van God. Adem vervolgens weer in en breng de adem terug naar je hart. Herhaal dit totdat je geest helder is.

Als je voor moeilijke situaties komt te staan, breng dan gewoon de energie naar je hart en doe de Hart Chakra Ademhaling. Kijk vanaf een afstand naar de situatie die uit balans is. Wees de waarnemer en sta de Universele Levenskracht Energie toe om evenwicht te brengen in alles wat uit harmonie is met Eenheid. Je kunt hierdoor gaan ervaren dat je je niet meer verantwoordelijk voelt voor een oplossing, maar dat je je overgeeft aan het Goddelijke doel van alles in je leven. Elke ervaring kun je daardoor gebruiken als een spiegel waarin je kijkt om vast te stellen wat jouw aandeel in de situatie is en welke energie niet van jouw is. Met de Hartchakra ademhaling is het gemakkelijker om energie die uit balans is los te laten, zowel eigen als niet-eigen energie, zodat ze weer in evenwicht kan komen.

© Elly de Lezenne Coulander

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s