De liefde in je leven

Bijdrage van:  Elly de Lezenne Coulander

De meest gestelde vraag tijdens mijn telefonische consulten is over de liefde. Komt de prins op het witte paard nog? Komt mijn geliefde weer terug? Hoe staat mijn geliefde in onze relatie? Moet ik nog doorgaan met deze relatie? Al met al is er heel wat te doen op het gebied van de liefde. Meestal gebruik ik het Siberische stenenorakel om antwoord op al die liefdesperikelen te geven. Hoewel het antwoord heel verschillend kan zijn, is een deel van mijn antwoord voor iedereen zo goed als gelijk: je creëert zelf je leven, dus ook je liefdesleven. Wat straal jij uit als het om de liefde gaat?

Heel vaak kom ik tegen dat we iets uitstralen wat we helemaal niet willen. Daar ons niet eens bewust van zijn en dat is lastig. In dat geval ga ik altijd terug naar de jeugd. Wat heb je meegekregen van huis uit? Waren je ouders een goebackground-2348__180d voorbeeld, hielden ze echt van elkaar. Was jij welkom als kind of kwam je ongelegen. Kreeg je aandacht en erkenning. En zo kan ik er nog wel een paar noemen. Alles wat je thuis gemist hebt als het gaat om liefde en liefdevolle aandacht heeft een negatief effect op jouw liefdesleven. Je krijgt als kind door te weinig of het gemis aan liefde het gevoel dat je niet gewenst bent, niets waard bent, niet deugt, enzovoort. Kies er maar één uit. Allemaal overtuigingen die je liefdesleven van nu nog steeds beïnvloeden als je er niets aan doet of gedaan hebt.

Een ingrijpende gebeurtenis voor een jong meisje is als haar vader uit haar leven verdwijnt door scheiding of overlijden. Ze gaat dan al snel denken de man waarvan ik houd laat me in de steek. Voor een jongetje geldt precies het tegenovergestelde. Die heeft zoiets als de vrouw waar ik van houd laat me in de steek. Dit is een overtuiging die je in je volwassen leven met je mee blijft dragen. Alles is energie, dus ook een overtuiging heeft een bepaalde energie. In dit geval negatieve energie. Je gaat als het ware die overtuiging leven, dus natuurlijk trek je dan een partner aan die je in de steek laat. Dan zeg je ongetwijfeld: zie je wel dat het klopt dat ik in de steek gelaten wordt. Ja, zo creëren we dus ons leven én dus ook ons liefdesleven.

Zolang we onze negatieve overtuiging – zonder dat vaak in de gaten te hebben – blijven leven, kan het liefdespad vol doornen zijn. Laat die overtuiging(en) dus los. Alleen is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dat vraagt heel eerlijk en bewust naar jezelf kijken. Oeps, dat is wellicht nog moeilijker. Toch is dat de enige manier. Ga jezelf afvragen wat je in je jeugd hebt gemist aan liefde. Of anderen het waar vinden of niet, doet er totaal niet toe. Het gaat om jouw waarheid, jouw gevoel. Als je daarachter bent, vraag je je af welke conclusie je daaruit getrokken hebt, welke overtuiging je daardoor hebt gekregen. Hierboven heb ik er al een aantal genoemd, maar de jouwe kan net iets anders zijn. Schrijf dit op, zeker als je meer dan één conclusie hebt getrokken. Dat maakt het ook makkelijker voor de volgende stap.

Er zit namelijk nog een addertje onder het gras. Aan elke overtuiging kleeft minstens één emotie, zoals verdriet, pijn, boosheid. Het is daarom belangrijk in jezelf te onderzoeken welke emoties bij jouw overtuiging(en) horen. Zolang die overtuiging niet weg is, is die emotie er. Met andere woorden als je nog steeds het gevoel hebt dat de man waarvan je houdt je in de steek laat, zit er ergens diep in jezelf verborgen verdriet, pijn of boosheid. Deze onverwerkte emoties zorgen ervoor dat je hart op slot gaat. Toch gaan emoties op een gegeven moment wringen. Vroeg of laat komen ze toch naar de oppervlakte. De wond wil namelijk altijd geheeld worden. Werk je daar niet aan mee, dan kun je er zelfs ziek van worden.

Dan kom ik bij het helen en loslaten. Dat kan op verschillende manieren wat afhangt van de grootte van de wond. Je kunt de hulp inroepen van een therapeut of healer die je erbij kan helpen. In mijn praktijk heb ik al heel wat handreikingen op dat vlak mogen doen. In mijn telefonische consulten reik ik meestal een methode aan waarmee je zelf aan de slag kunt. Eén van de simpelste is Ho’oponopono, een oude Hawaiiaanse zelfhulpmethode. Deze bestaat uit vier zinnetjes die ik eerst zal noemen en daarna zal uitleggen:

Ik houd van je
Het spijt me dat ……..
Vergeef me alsjeblieft
Dank je wel

Voordat ik deze zinnetjes aanreik, heb ik samen met mijn cliënt al vastgesteld van welke belemmerende overtuiging(en) en onverwerkte emoties hij/zij last heeft. Zeg tegen jezelf ik houd van je om je onbewuste te openen. Dan ga je naar je bewuste en zeg je het spijt me dat …… Hier vul je je overtuiging in, bijvoorbeeld het spijt me dat ik nog steeds mannen aantrek die me in de steek laten. Je kunt er ook voor kiezen om een emotie te verwoorden, bijvoorbeeld het spijt me dat ik nog steeds boos ben op mijn vader omdat hij me in de steek gelaten heeft. (Je kunt ze ook allebei gebruiken, maar dan wel één onderwerp per keer.) In gedachten stuur je dit door naar je hoger zelf en daartegen zeg je vergeef me alsjeblieft. Je hoger zelf gaat ermee aan de slag, stuurt het vervolgens door naar het universum, de bron. Tegen de bron zeg je dank je wel en je gaat er vanuit dat het getransmuteerd wordt. Dat wil zeggen dat de energie verandert net zoals de energie van een kaars als je hem aansteekt verandert in vuur en licht. De negativiteit van jouw overtuiging gaat er dan vanaf.

Als ik deze methode gebruik, herhaal ik die vier zinnetjes een aantal keer. Dat doe ik om een tweetal redenen. Ten eerste omdat herhaling de beste manier is om de belemmering van die ervaring te wissen uit mijn onderbewuste. Ten tweede om mijn onderbewuste de gelegenheid te geven nog iets naar boven te laten komen. Dat kan met het eerste onderwerp te maken hebben, maar ook totaal iets anders zijn dat ook geheeld wil worden. Ik blijf de vier zinnetjes met elk nieuw onderwerp een aantal keer herhalen. Zo ga ik door totdat al mijn onderwerpen die ik opgeschreven had aan bod gekomen zijn of totdat er niets meer naar boven komt uit mijn onderbewuste. Elke dag doe ik deze oefening een keer. Als ik merk dat ik de oefening heb vergeten te doen, voel ik nog even of het inderdaad genoeg is geweest. Zo niet, dan ga ik er weer mee door.

Ho'oponoponoIk houd van dit soort eenvoudige en diepgaande methodes. Dat is ook de reden dat ik een klein boekje over Ho’oponopono heb geschreven. Mocht je erin geïnteresseerd zijn, dan kun je dat bij mij bestellen door een email te sturen naar elly@shayana.nl.

Weer terug naar de liefde. Door je negatieve overtuigingen en emoties op het gebied van liefde te verwerken en los te laten, te transformeren dus, verandert je uitstraling. Je liefdesleven verandert daardoor ook, omdat de noodzaak om te bewijzen dat je geliefde je in de steek laat, niemand van je houdt, je niet gewenst bent verdwijnt . Wie weet trek je dan die prins op het witte paard aan.

Een liefdevolle groet,

Elly de Lezenne Coulander

Een gedachte over “De liefde in je leven

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s