Astrologie: Me(n)taal moeheid

Bijdrage van: Noëlle van der Bruggen

Op 24 december rond 12.00 uur s’middags loopt Saturnus eindelijk Schorpioen uit ! We beleven nu de laatste loodjes ! Mondiaal wordt de vlag uitgehangen…….ook bij mij ! Ik behoor namelijk tot de Steenbokfamilie wiens heerser, jawel, Saturnus is en waar ik dus extra gevoelig voor ben en met mijn Schorpioenascendant alles van dichtbij heb meegemaakt.

Op de eerste rang zat ik. En zo te horen aan de vele reacties die ik heb gekregen van jullie, was ik niet de enige.

Jeetje wat was dat een zware tijd, loodzwaar!

Eind februari 2012, begon het feest, toen deze zware jongen Saturnus,Saturnus dec Schorpioen voor de eerste keer in liep en na een retrograde periode stormde, nou ja, stormde..waggelde dit zwaargewicht rond begin oktober 2012 weer dit teken binnen om daar dik 2 jaar rond te blijven hangen en sindsdien voor de ene ellende na de andere te zorgen, voor iedereen en alles.

Van stormen is geen sprake helaas; deze planeet, Vadertje Tijd, doet alles op zijn gemakje, remt alles, wordt traag, stroperig, reflecterend, zwaar, hij heeft immers tijd genoeg!

Op vele vlakken kwam de waarheid aan het licht, Saturnus in Schorpioen toont, graaft, ruimt op! In alle perioden waarin Saturnus, deze oude ijzervreter, in Schorpioen staat zie je sociaal-economische en militaire dreigingen, ook dit jaar weer liep de spanning en de geweldspiraal hoog op in de wereld, we zijn er allemaal getuige van geweest en nog!

schorpioen4

Schorpioen

Schorpioen is het teken van het kind zonder stem, van (sex-) schandalen en gifbelten, van ontmaskering en onthulling van zaken die het daglicht niet verdragen, van heftige transformaties, van lood om oud ijzer: is het ene opgeruimd komt het ander er voor in de plaats.

Saturnus, onze (karma) planeet, de wachter op de drempel in Schorpioen, zorgt dat alles naar boven komt, alles wordt opgegraven, òok op persoonlijk vlak, niets blijft verborgen. Saturnus is de planeet van vormkracht, van chronisch, van beperking.

Een greep uit de CV van Saturnus in Schorpioen

*Richting eind 2012 bijvoorbeeld, maakte Saturnus een verbinding met Neptunus, de angst die wereldwijd het gezicht van Armageddon kreeg, werd hierdoor versterkt.

*De beruchte/ beroemde vierkanten tussen Uranus en Pluto, die ons dwingen dingen anders te gaan zien en die alarmbellen doen gaan rinkelen, kregen door de Saturnus-stand een extra dimensie, een heftigheid die velen hebben gevoeld in deze periode. Juist op die tijdstippen zagen we crisis, strijd en regeringswisselingen en… de opkomst van Ebola!

*De retrograde (teruglopende) beweging van Saturnus in Schorpioen maakte de zaken er niet beter op, daar waar op alle vlakken gesnakt werd naar beterschap werd de nood alleen maar hoger.

*Iedereen heeft in deze periode verlies gekend, was het niet op relatievlak dan was het wel op gebied van gezondheid of werkgebied: ontslag, inkomensvermindering maar ook regelrecht verlies van dierbaren.

Vele mensen die ik heb gesproken in deze periode hebben me verteld dat er veel oud zeer en oude stukken opgeruimd zijn en dat ze soms met lood in de schoenen verder gingen, bang voor nog meer….

Maar we komen langzaam maar zeker aan het einde van dit epos, waarin onze strijdvaardige grijsaard, met de lans in de aanslag, ons, uit het lood geslagen als we zijn, naar de uitgang manoeuvreert.

Troost u, lood is van oorsprong het metaal waaruit de alchemist goud probeerde te maken, hèt metaal van de transformatie, van zwaarte naar lichtgewicht, van melancholie naar vreugde, van donker naar verlichting.

Geen wonder dat juist dit metaal -je raadt het al- het metaal van Saturnus is, deze planeet die je laat zien wat je beperking is, wat je kwijt kunt raken, wat je verloren bent en dat de weg die je nog moet gaan, al is ie nog zo lang, de weg is naar mentale en spirituele rijpheid en volwassenheid.

24 december is het dan zover en gaan we de energie van Boogschutter beleven, niet dat Saturnus daar nu zo mooi staat, immers als vuurteken is boogschutter nou ook weer niet dè ideale achtergrond voor onze aardse Saturnus, maar in ieder geval is de energie lichter, hoopvoller, anders.

Opgelucht halen we adem, weg met die obstakels, belemmeringen. Hup, nieuwe ronde nieuwe kansen !
Tot….13 juni 2015 want dan gaat Saturnus, die dan inmiddels weer retrograde loopt, stilaan terug Schorpioen in, kunnen we alles nog eens dunnetjes overdoen, jee en ik ben al zo moe! Wat heeft Saturnus toch met Schorpioen? Tja, de heerser van Schorpioen issteenbok metaal van oudsher Mars en later komt Pluto daarbij, Pluto is Mars in het kwadraat, en weet je welk metaal er bij Mars hoort, je raadt het al, ijzer! IJzer is het symbool van brute kracht, hardheid en van duurzaamheid.

Hardheid en duurzaamheid oftewel vormkracht en tijd, spekkie voor het bekkie van Saturnus natuurlijk: een ijzersterk duo dus! Niks geen metaalmoeheid!

In september 2015 is het echt dan zo ver, dan verlaat onze held voorlopig Schorpioen, tot over 29 jaar!
Nieuwe dingen gaan een rol spelen, mensen voelen weer perspectief en gaan zich bezig houden met waarden en normen en idealen. Boogschutter is optimistisch, joviaal en actiegericht, vooruit met de geit!
Ho, stop!!!

Is Boogschutter met Jupiter als heerser ook niet het teken van geloof en metaal boogschuutergeloofsovertuigingen? Euh, wacht…, Saturnus remmer, beperker in een geloofsteken? Hoezo oogkleppen? hoezo valse profeet?  Nee hè, daar gaan we weer, wat gaat dat dan weer brengen?

Drie keer raden welk metaal er bij Jupiter hoort !

 

© Noëlle van der Bruggen

Een gedachte over “Astrologie: Me(n)taal moeheid

 1. Anna

  binnen de familierelatie maar ook met vrienden beleef ik heel wat
  alles wordt flink opgeschud
  het geeft me tot nu toe helaas geen opgeruimd gevoel
  ben er depressief van geworden

  mijn ervaring sluit dus aan bij dit stuk

  voor mij persoonlijk was het trouwens leesbaarder geweest wanneer het in iets minder vlotte stijl geschreven was
  maar dat kan bij mij ook liggen aan te weinig astrologische kundigheid

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s