Waar mis jij erkenning?

Bijdrage van: Elly de Lezenne Coulander

Door mijn verblijf in het buitenland moest ik helaas verstek laten gaan met de voorspellingen van het Siberische stenenorakel in augustus. Het duurde zo lang voordat ik echt geland en weer helemaal terug was, dat de maand al weer voorbij was voordat ik het in de gaten had. Dat betekent weer een nieuwe maand, dus nieuwe kansen. Wat heeft het orakel deze keer te vertellen?

Het ziet ernaar uit dat de chaos die op verschillende plekken op de wereld gaande is, op zijn eind begint te lopen. Ook al lijkt dat in onze ogen niet zo, kennelijk is het ergste inmiddels achter de rug. Dat wil niet zeggen dat de chaos dan morgen al over is. Nee, het betekent dat er nog flinke stuiptrekkingen kunnen plaatsvinden, maar dat orde weer grond aan de voeten begint te krijgen. Chaos kan niet zonder orde en orde niet zonder chaos. Orde en chaos houden elkaar namelijk in stand en wisselen elkaar regelmatig af. Het zijn net twee vlammen die om elkaar heen kronkelen. Dan schiet de chaos-vlam hoog op en dan weer de vlam van orde.

We zullen ons steeds bewuster worden van dit soort wetmatigheden. De oogkleppen waarmee we allemaal rondlopen, gaan steeds wijder staan. Hierdoor worden we ons bewuster van het geheel. We krijgen een bredere blik op de wereld en kunnen meer zien en begrijpen. We hebben onze ogen te lang gesloten gehouden voor oproerkraaiers zowel in onze eigen omgeving als op andere plekken in de wereld. Een beetje met de gedachte van ach het zal zo’n vaart niet lopen. Het loopt dus wel zo’n vaart en gelukkig worden onze ogen nu geopend, worden we bewuster van wat er om ons heen gebeurt. Er wórden in ons land en onze buurlanden mensen geworven om in het Midden-Oosten te gaan vechten. En het lukt nog ook. Wat maakt nou dat dit lukt? Dat mensen zichzelf mogen verdedigen als ze worden aangevallen, is evident. Maar de mensen die geronseld worden, worden niet aangevallen. Mensen die naar een wapen grijpen, missen in veel gevallen een stuk erkenning. Dat is een gemis dat heel goed al in hun jeugd kan zijn ontstaan. Een gemis ook dat te maken kan hebben met miskenning van hun cultuur, hun land. Want alles wat in het klein voorkomt, komt ook in het groot voor.

Wat zich afspeelt in onze binnenwereld, speelt zich ook in onze buitenwereld af en andersom. Zo boven zo beneden, zo binnen zo buiten. Het orakel geeft aan dat het ook tijd is om eens goed in jezelf te kijken. Waar mis jij mogelijkerwijs erkenning? Ben je daar – wellicht in het klein – ook voor aan het vechten? Vechten betekent altijd dat er een winnaar én een verliezer is. Het bewuster worden van de universele wetmatigheden brengt je dichter bij de wens een win-win situatie te creëren. Daar is liefde voor nodig. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAllereerst liefde voor jezelf. Erken liefdevol je eigen behoeften, zonder daarover te oordelen. Als je liefde voor jezelf voelt, kun je met mededogen naar de mensen om je heen kijken. Ook naar die mensen die naar de wapens grijpen om conflicten – wellicht in zichzelf – op te lossen. Liefde is tegelijkertijd de enige manier om vrede te bereiken. Vechtende mensen – en het maakt niet uit of dat met een wapen is of op een andere manier – leven vanuit een overlevingsdrang en dat heeft een hele lage trilling. Soort trekt soort aan, dus dat doet die lage trilling ook. Als je je dan realiseert dat energie in rondjes draait en altijd bij je terugkomt dan begrijp je dat als je maar blijft vechten je bezig bent nog meer van die onplezierige ervaringen naar je toe te trekken.

Liefde heeft de hoogste trilling die we kennen. Als we in staat zijn naar al die vechtende mensen in gedachten liefde te sturen, dan helpen we hen om wat in trilling te stijgen. Met des te meer mensen we hen liefde kunnen sturen, des te eerder ontstijgen zij hun overlevingsdrang en hebben ze dat gevecht niet meer nodig. Dan komen ze dichter bij hun gevoel en dichter bij hun eigen menselijkheid. Dichter ook bij erkenning van zichzelf. Als we namelijk over al die vechtende mensen oordelen, heeft dat een averechts resultaat. Dan voelen ze zich nog meer miskent. Bovendien oordelen we dan ook over onszelf, want allemaal zijn we wel op één of andere manier aan het vechten, hoe klein ook. Tegen ons gewicht, tegen onze ‘looks’, tegen onze verlegenheid, tegen ons onvermogen.

We gaan de richting op om toleranter te worden door vanuit een hoger niveau, vanuit een helicopter view naar situaties te kijken. Vanuit een helicopter zien we meer dan op de grond. Als we vanaf de grond naar gebeurtenissen om ons heen kijken, ontgaat ons dat al die vechtende mensen naast een gebrek aan erkenning ook een gebrek aan liefde hebben. We zien dan ook de miscommunicatie die tot chaos leidt.

Financieel gaat het de goede kant op en dat geldt ook voor de werkgelegenheid. Toch kan er op het vlak van werkgelegenheid en gezondheid iets onverwachts gebeuren. Onverwachte dingen moeten onverwacht blijven, dus daarover komt geen informatie. Maar toch, als het om gezondheid gaat vraagt het ebola virus op dit moment veel aandacht. Er wordt geroepen dat er nog geen geneesmiddel voor is, terwijl door de grote pharmaciebedrijven van tafel wordt geveegd dat de natuur alle medicijn bevat die wij mensen nodig hebben. Het zou zomaar kunnen dat er – wellicht gedwongen – meer teruggegrepen gaat worden naar deze natuurlijke medicijn, zoals een bepaalde boom in Afrika.

September vraagt om goed in het hier en nu te blijven. Geef aandacht aan gezin en familie en laat je niet te veel meeslepen door alle chaos die er in de wereld is.

We staan aan het begin van een nieuwe cyclus. zonsondergangDe herfst begint deze maand en dat betekent dat we gaan oogsten. We weten allemaal dat we oogsten wat we gezaaid hebben. Het is dus goed om eens te kijken wat we gezaaid hebben. Dat zaaien is voor iedereen verschillend. We kunnen positief en negatief gezaaid hebben. Hebben we royaal gezaaid is de kans groot dat we overvloedig oogsten en ook dat kan positief of negatief zijn. Ik hoop voor jou positief. Michael Roads, een Engelsman die al jaren in Australië woont en over de wereld reist om mensen te helpen bewuster in het leven te staan, adviseert om in elke situatie te kiezen voor liefde, choose love. Daar sluit ik me bij aan, want zoals je al weet heeft liefde de hoogste trilling waardoor je hele mooie dingen naar je toe kunt trekken. Dat wens ik je toe.

© Elly de Lezenne Coulander
Alle artikelen mogen in zijn geheel worden overgenomen en verspreid, mits voorzien van bronvermelding.

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s