Horoscoop voor dieren

Bijdrage van: Noëlle van der Bruggen
 

De astrologie is in opmars! De laatste jaren is er weer een revival aan de gang voor wat betreft de interesse in deze boeiende tak van sport. Logisch, Uranus staat al een hele tijd in Ram en heeft daar een sterke positie en omdat deze planeet de « patroonheilige » is van de astrologie, voelen we zijn invloed steeds meer.
Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in de eeuwige bewegingen van de planeten en hun invloed op het dagelijks en minder dagelijks leven van ons allen die onder de zon leven.

dierenastrologieAstrologen krijgen steeds meer vragen en verzoeken om horoscopen te trekken, karakters te duiden en verwachtigen uit te spreken voor belangrijke zaken, al of niet in de toekomst, of de gunstige tijdstippen te bepalen voor belangrijke beslissingen.

De laatste jaren is er ook een andere ontwikkeling aan de gang, eigenlijk is die ook niet weggeweest, maar heeft wel een ander gezicht gekregen.

Daar waar mensen voorheen naar een astroloog gingen om te kijken wanneer ze hun kudde koeien, schapen of paarden moesten aankopen of uitbreiden, lijkt nu een tendens te ontstaan die ons wèrkelijk geinteresseerd doet zijn in het wel en het wee van de dieren zelf en niet meer alleen in het nut van het dier voor ons mens.

Het werd hoog tijd!
Deze eeuw zou immers de eeuw worden waarin we het dierenleed moeten aanpakken.
Dierenliefde is mensen beschaven! Dat is duidelijk.

Er worden me steeds meer vragen gesteld over het feit of het ook mogelijk zou zijn om een horoscoop voor dieren te trekken, om te kijken welke tijdstippen het beste zijn om een dier aan te schaffen en te bekijken welke karaktertrekken het dier zou moeten hebben om bij de persoon of het gezin te passen.huiskip
En terecht, de asiels zitten overvol en niet in de laatste plaats omdat er weer ondoordacht een dier werd aangeschaft die achteraf niet paste in de situatie en eigenlijk niet aangeschaft diende te worden.
Vragen over honden, katten, paarden en vogels (ja zelfs kippen) komen steeds vaker voor, en waarom niet !?
Ook dieren hebben uiteraard hun eigen karakter, bezitten hun eigen, hebbelijk- en onhebbelijkheden, vertonen zwakke en sterke punten.

Zeker onze huisdieren staan dicht bij ons mensen en juist voor die dieren die dicht bij de mensen leven zoals onze honden, katten, paarden en vogels, met name papegaaien is het belangrijk om in harmonie met deze huisgenoten te leven.

Natuurlijk kijken we al naar de raskenmerken van ons aan te schaffen dier, ons ‘Pluisje’, ‘Blacky’, ‘Schimmeltje’, ‘Watje’, zijn al door de genetische molen gehaald voordat ze in huis komen, waarom dan ook niet gekeken naar de mogelijke karakterkenmerken die ze bezitten?
Het feit òf er een dier kan komen en zo ja welk, kan deels beantwoord worden door in de horoscoop te kijken van de aanschaffer.

Het juiste tijdstip van aanschaf kan bepaald worden en ook welk eigenschappen het dier moet hebben om een succesvolle ‘samenwerking’ te krijgen. In de geboortehoroscoop van het dier kunnen we vervolgens zien wat voor karakter het zal hebben.

Om voor mensen een horoscoop te trekken is het uiterst belangrijk om naast de geboorte datum en plaats ook het geboorte tijdstip te hebben.
Voor dieren is dat echter iets minder belangrijk, dit komt omdat het tijdstip namelijk bepaalt in wat voor astrologische Huizen de planeten staan. Huizen staan voor de verschillende levensgebieden van de persoon, zoals financiën, partners en werk.
Voor dieren wordt dat onderscheid natuurlijk minder belangrijk.
Maar met de juiste geboortedatum èn plaats kun je al een goede indruk krijgen van hoe je viervoeter zal opgroeien, of deze sterk is of wat zwakker, of het een stuiterbal wordt of juist niet, of die graag wat voor je doet of liever op zichzelf blijft enz.

Als je bijvoorbeeld een hond wilt aanschaffen die graag helpt en bereid is veel voor je te doen, schrander is en oplettend omdat deze je erf moet gaan bewaken zou ik er een aanschaffen die in de maand september geboren is, in het teken maagd.

Werkpaarden werden vroeger niet voor niets in de herfst geboren.

Een huiselijke kat wordt geboren in het teken kreeft en een koppige kat die graag buiten is in het teken stier.
Leergierige, beweeglijke dieren in Tweeling en onze denkers in Boogschutter.

pets welcomeAstrologie kan dus voor de aanschaf van een dier een nuttige aanvulling zijn in het bepalen òf je een dier moet aanschaffen en zo jà wanneer en wat zijn geboortedatum dan moet zijn.

Zo kan een horoscoopbepaling van een dier bijdragen tot een gelukkiger en harmonieuzer leven voor alle huisgenoten.

En misschien dragen we zo ook eindelijk bij tot minder volle asiels. Daar alleen al doe je toch voor?

Mocht je geinteresseerd zijn in het laten opstellen van zo’n horoscoop kun je me contacteren op mijn website http://www.uurhoekenastrologie.nl of bellen via Antwoorden en Inzichten of Starmediums.

©Noelle van der Bruggen

Al onze artikelen mogen verspreid en gedeeld worden, mits voorzien van bronvermelding.

Een gedachte over “Horoscoop voor dieren

  1. irma2014 Berichtauteur

    Mooi Noëlle! Ja zo werkt het. Heb hier een witte herder die een typische september maagd is. ‘Werkerig’, ijverig maar ook heel druk in het koppie. Sleept hele bomen mee als je met haar wandelt :-) Maine coontjes die hier allemaal geboren zijn (en gebleven) zijn allemaal kreeftjes. Huiselijker kan bijna niet!

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s