Steun de onderdrukte kinderen van deze wereld

Bijdrage van: Elly de Lezenne Coulander

In mijn voorspellingen met het Siberische Stenenorakel voor de maand juli gaf ik aan dat kinderen deze maand centraal staan. Ik noemde al dat de oorlog tussen Israël en Palestina nu over de ruggen van kinderen gevoerd wordt. Absurd dat volwassen mannen – want ik hoor alleen maar berichten over oorlogvoerende mannen in die omgeving – als vergelding van het ontvoeren en vermoorden van drie tieners een jonge jongen ontvoeren en levend verbranden. Het maakt niet uit of het nu gaat om een Palestijn of om een Israëli, het blijft absurd. Oog om oog tand om tand heet dat en volgens mij heeft dat nog nooit vrede gebracht.

Maar dat is niet de enige plek op onze aardbol waar volwassen mannen rare streken uithalen. Op 15 april werden in Nigeria meer dan 200 meisjes vanuit hun school ontvoerd en ze zijn – op een paar meisjes na die konden ontsnappen – nu 15 juli nog steeds niet terug. MalalaMalala Yousafzai, de Pakistaanse tiener die door de Talibaan in het hoofd is geschoten omdat ze vocht voor het recht van meisjes op onderwijs, heeft zich hun lot aangetrokken. Ze is naar Nigeria gegaan om met enkele ontsnapte meisjes en hun families te praten. Onder aanvoering van Malala zijn ze een petitie gestart voor deze meisjes en alle andere meisjes op de wereld die worden onderdrukt en misbruikt.

 

Wat me hierin raakt is hun slogan:
we zijn sterker dan onderdrukking
we zijn sterker dan geweld
we zijn sterker dan angst.

Die kant moeten we ook uit. En zo’n meisje als Malala die doet het gewoon, ongetwijfeld omdat ze geen angst meer heeft. Ze heeft de dood in de ogen gezien en is wonderbaarlijk goed hersteld. Je zou kunnen zeggen dat het schietincident voor haar een soort inwijding is geweest waardoor ze angst heeft overwonnen om acties als deze te kunnen doen. Als zo’n jong meisje dit kan, zijn wij dan niet sterk genoeg om haar daarin te ondersteunen? Daarom mijn verzoek teken de petitie die je hier kunt vinden: Malala-2

Dit is niet iets wat al te vaak via dit blog zal worden gevraagd. Daar is dit blog niet voor bedoeld. Een uitzondering mag soms best worden gemaakt; ze bevestigen de regel heet het dan. Deze kinderen zijn de volwassenen van onze toekomst en verdienen daarom onze steun. Bedankt voor je support.

 

© Elly de Lezenne Coulander
Alle artikelen mogen in zijn geheel worden overgenomen en verspreid, mits voorzien van bronvermelding.

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s