Juli 2014: het wereldtoneel als onze spiegel

Bijdrage van: Elly de Lezenne Coulander

Wat geeft het Siberische Stenenorakel voor de maand juli aan?
Dat alle ogen gericht zijn op het wereldtoneel om ons heen. Ondanks de vakantieperiode die nu zo’n beetje aanbreekt, zullen de gebeurtenissen in de wijde wereld om ons heen aandacht vragen. Niet zo raar als we kijken naar wat er in Irak aan de hand is. En wat te denken van Israel en Palestina waar nu de oorlog zich over de ruggen van kinderen lijkt te gaan afspelen. Gebeurtenissen waar we ons terdege van bewust dienen te zijn. De ogen hiervoor sluiten raad ik niet aan. Dit soort ontwikkelingen dienen met argusogen te worden gevolgd. ‘Oog om oog, tand om tand’ heeft nog nooit voor vrede gezorgd. Dus ook nu niet. Verdere revolutie ligt dan ook – zeker in die regio – op de loer.

Wat het wereldbeeld ons toont is volgens de Wet van Hermis Trismegistus, zo boven zo beneden, zo binnen zo buiten, een afspiegeling van onze binnenwereld. Wees er daarom op voorbereid dat je ook in jouw wereld met revolutie te maken kunt krijgen. Belangrijk is om dan de communicatie open te houden. Geen oog om oog, maar in verbinding blijven en dingen uitpraten.

De energie van deze maand zal ons helpen om op een snelle manier meer inzicht te krijgen in wat er om ons heen gebeurt. Om bewuster in het leven te komen staan. Gevoeliger te worden voor de verbinding met het grote geheel. Dat we allemaal maar zo’n klein radertje zijn op aarde, laat staan in het universum, maar niettemin een waardevol radertje.

Age of aquarius

Age of aquarius – olieverf Irma Schiffers

Het is echt de bedoeling dat we gaan transformeren. Dat we weer naar ons hart gaan. En als dat niet goedschiks gebeurt, dan zou het wel eens kwaadschiks kunnen gebeuren. Dat geldt niet alleen op het wereldtoneel, maar net zo goed landelijk, en natuurlijk voor onszelf. Dus een gewaarschuwd mens telt voor twee, want deze maand kan dat wel eens op een heel onverwachte manier in jouw leven gebeuren.

Hoewel dat nog wel even kan duren, lijkt het erop dat de werkgelegenheid weer zal gaan toenemen. Voor diegenen die werk zoeken, vraagt het geduld en voor sommigen echt uithoudingsvermogen om het nog even vol te houden. Er gloort hoop aan de horizon.

Vitaminen en mineralen 1

Voeding voor het hart

De stenen laten me ook zien, dat interesse in alles wat met gezondheid te maken heeft steeds meer zal gaan toenemen. Dat betekent niet alleen maar belangstelling voor (nieuwe) geneeswijzen, maar ook het voorkomen van ziekte. En dat laatste zal hem toch meer zitten in voeding, beweging, milieu en het voorkomen van stress. Stress is volgens diverse wereldwijde onderzoeken de grootste oorzaak van ziekte. Voor een deel heb je stress zelf in de hand, zoals de voeding die je jezelf gunt. Bespoten voedsel zorgt voor oorlog in je lichaam bijvoorbeeld, want toxische stoffen betekenen voor je lichaam levensgevaar en moeten worden afgevoerd. Helaas lukt dat niet altijd helemaal. De straling van mobieltjes en dect telefoons is niet in harmonie met onze energietrilling, waardoor je lichaam of je het nu wilt of niet, in de stress raakt. Als je slaapt kan je lichaam zich daar min of meer van herstellen, tenzij je zo’n ding naast je bed hebt liggen, dan raakt je lichaam chronisch gestrest; ’t is maar een weet.

Deze maand staan kinderen ook centraal volgens het orakel. De Israelische en Palestijnse kinderen, maar net zo goed alle andere kinderen in oorlogsgebieden hebben recht op vrede, vrijheid en blijheid. In tegenstelling tot die kinderen, hebben onze kinderen het geluk dat ze zich de komende tijd – nu de schoolvakanties beginnen – op dat gebied kunnen uitleven. Voordat ik het orakel geraadpleegd had, viel een bericht in het nieuws van 1 juli me al op. Kennelijk leven we in een maatschappij waarin kinderen met een handicap, een chronische ziekte of een stoornis gewoon door scholen geweigerd worden. Elk kind heeft recht op onderwijs, maar scholen verstoppen zich kennelijk achter formele regeltjes. Gelukkig is er ook een positief bericht. Het kinderpardon voor grensgevallen is even van de baan, zodat kinderen van vluchtelingen die de Nederlandse taal vaak beter spreken dan hun moerstaal en soms ook hier geboren zijn, voorlopig niet worden uitgezet. Ze hoeven dus (nog) niet terug naar een omgeving waar vrede, vrijheid en blijheid wellicht ver te zoeken is.

Het is nu juist de bedoeling dat kinderen meer in hun kracht komen te staan. Dat ze mogen zijn wie ze zijn en niet hoeven te voldoen aan wat ouders, familie, leraren, psychologen, psychiaters willen. De jonge kinderen van nu zijn bijna allemaal nieuwe tijdskinderen. Omdat ze anders zijn – ADHD, autistisch en noem verder maar op – worden ze volgestopt met medicijnen. Dat haalt hen volledig uit hun kracht. Dus stoppen met die medicijnen en luisteren en kijken naar wat die kinderen ons brengen. Ze laten ons zien dat we op een andere manier mogen gaan leven. Meer vanuit ons hart dan vanuit ons hoofd. Zij kunnen het ons leren.

Het is tijd om oude normen en waarden los te laten en een nieuwe weg in te slaan. Niet in oud gedrag te blijven hangen, maar buiten de box te kijken. Mee te gaan met onze tijd. Alle signalen wijzen erop.

Op financieel gebied zullen er in sneltreinvaart weer berichten de kop op duiken. Een voorbeeld daarvan is de excessief hoge beloning van de interim-bestuurder van het Kennemer Gasthuis. Door hem interim-adviseur te noemen in plaats van interim-bestuurder, kon het bestuur van het gasthuis ver boven het maximum van 230 duizend euro gaan zitten, namelijk 382 duizend euro. Alsof 230 duizend euro al niet meer dan genoeg zou zijn. Dit soort gedrag zal steeds meer naar buiten komen om ons de ogen te openen. Om ons de absurditeit te laten zien van de wereld waarin we leven. Om ons in staat te stellen weer te kiezen voor medemenselijkheid in plaats van voor poen.

Give me wings

“Give me wings”- olieverf Irma Schiffers

 

Nog een laatste tip. Deze maand is het belangrijk om als een adelaar hoog in de lucht te hangen. Vanaf een afstandje te kijken naar wat er allemaal gebeurt. Dan heb je een beter overzicht en laat je je niet meeslepen door je gevoelens en emoties. Dan kun je in situaties die daarom vragen betere beslissingen nemen en word je door de hitte van de zomer niet meegesleurd dingen te doen die je liever niet zou doen. Fijne vakantie.

 

 
© Elly de Lezenne Coulander

Dit artikel mag in zijn geheel worden overgenomen en verspreid, mits voorzien van bronvermelding!

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s