Uurhoekastrologie, of een kamer met uitzicht

Bijdrage van: Noëlle van der Bruggen

“Kunt u voor mij een driehoek trekken?”, werd mij laatst gevraagd. Of “kan ik een uurklokhoek krijgen?”
Zo wordt ik dus regelmatig gebeld om te vragen of ik bovenstaande dingen kan doen, of dat ik een “klokwerk” kan maken, waarop ik, als ik een een jolige bui ben, vertel dat ik geen klokkenmaker ben, een grap die trouwens steevast niet aankomt. Soms corrigeer ik de persoon wat schoorvoetend.en vraag:”u bedoelt een uurhoek”?planetaire klok

Maar maakt u niet sappel, meneer of mevrouw, ik plaag u maar een beetje!
Mensen, het is ook een term die het menselijk brein moeilijk kan rijmen, het woord “uur”heeft met tijd te maken, en het woord “hoek”met afmetingen, twee zaken die moeilijk te verenigen zijn, zelfs voor wezens als wij, die toch gewend zijn ruimte en tijd te denken.
Tijd wellicht voor een kleine handleiding, immers “onbekend maakt onbemind”, en met de uurhoekastrologie hebben we een prachtig instrument in handen om vragen te beantwoorden.

Een venster met helder uitzicht, een uitzicht op de eeuwige beweging der planeten.
De uurhoekastrologie komt voort uit een van de oudste takken van de astrologie en was al bekend bij de oude Babyloniërs.

Omdat toen de drie mysterie- of buitenplaneten: Pluto, Uranus en Neptunus nog niet bekend waren, werkt de uurhoekastrologie met het principe van 7, de 7 bekende “lichten” aan de hemel: de zon, de maan, Jupiter, Saturnus, Mars, Venus en last but not least Mercurius.

De slimmeriken zullen nu zeggen: ja maar het feit dat die drie nog niet ontdekt waren, wil toch nog niet zeggen dat ze geen werking hebben?

Klopt, maarook  de Ouden waren zo gek nog niet, ze wisten dat de kosmische werkingssfeer op aarde bestond, bestaat en altijd zal bestaan uit het 7-voudige principe, dat wil zeggen de zonnewerking, maanwerking, Jupiterwerking enz.
Ook zonder aarde is deze werking aanwezig, in het hele heelal.

De drie nieuwkomers zijn in wezen “gespiritualiseerde” energieën van de drie persoonlijke planeten, te weten Venus, Mars en Mercurius.
Pluto heeft een Marswerking, zeg maar Mars in het kwadraat, zoals Neptunus een Venuswerking heeft en Uranus een Mercuriuswerking Ze voegen aan de uurhoek(!)astrologie dus eigenlijk “niets” toe.
De drie mysterieplaneten zijn ook ontdekt in tijden dat de wereld toe was aan een nieuwe fase, zo wordt Pluto bijvoorbeeld geassociëerd met plutonium, de tijd waarin kernsplitsing actueel werd.

Het grijze verleden? Nee hoor, de ouden waren lekker concreet, niks geen wazig verleden, gewoon antwoord geven op de gestelde vraag, ze waren praktisch ingesteld.
Dat moesten ze ook wel, vaak hing van een goed antwoord het leven van iemand af of het slagen van een levensbelangrijke onderneming, of het terugkrijgen van bijeengeschraapt bezit.

berekenen van uurhoekenZoals de sjamaan zorg droeg voor het welzijn van zijn volk zo had de uurhoekastroloog voorheen ook een centrale rol in de gemeenschap.
Met de uitbreiding van allerlei orakel-, devinatie- en toekomstvoorspelmethodes en vooral met de komst van de moderne astrologie is de uurhoekastrologie wat achterop geraakt.
Jammer, want met deze methode hebben we een krachtige en efficiënte methode te pakken om heel concreet allerlei vragen te beantwoorden.

Het trekken van een uurhoek doe je op het moment dat je als astroloog de vraag voor het eerst hoort en duidelijk hebt en als je zeker weet dat de vrager en jijzelf op èèn lijn zitten.
Dan trek je de uurhoek, wat eigenlijk gewoon een horoscoop is van de vraag, dus niet van de persoon, maar echt van de vraag.

Zo kent de vraag dus ook een geboortemoment en dus een geboortehoroscoop.
Eigenlijk zijn alle horoscopen ook uurhoeken, de naam komt van het verschil tussen de plaatselijke sterrentijd en de rechte klimming (lengtemeridiaan) van een hemellichaam.
Moeilijk? Maar breek er je hoofd niet over, allerlei computerprogramma’s nemen tegenwoordig functies van het overbelaste brein der mensen over, zo ook in de astrologie! Zij berekenen in een nanoseconde een perfectie horoscoop.

De duiding gebeurt aan de hand van allerlei regels en wetten die voor de uurhoekastrologie anders zijn dan voor de “gewone” astrologie. Toch is en blijft het astrologie en de interpretatie heeft daar dan ook veel van weg.

Bij een goede duiding kan heel veel onthuld worden, allerlei vragen kunnen beantwoord worden. Ik heb in de lange jaren dat ik uurhoeken duidt al heel wat verbazingwekkende uitslagen gehad. Als de vraag goed gesteld is, het eerste tijdstip van de vraag gerespecteerd wordt, de regels in acht genomen worden, dan is het antwoord altijd verhelderend en correct.

Zelden heb ik een incorrect antwoord gehad, niet alleen omdat ik goed duidde maar juist omdat het antwoord altijd in de sterren staat geschreven. Als er ooit een fout antwoord was dan kwam dat door een foutieve interpretatie òf het feit dat de vrager de vraag al meerdere keren had gesteld aan allerlei personen, dan “verwatert” de uurhoek ook.
Mits goed geduid is de uurhoekastrologie een kamer met uitzicht op allerlei dimensies van het menselijk bestaan.

Een kamer met een venster wat uitkijkt op heden, verleden en toekomst. En de helderheid van het uitzicht staat symbool voor de transparante antwoorden die het oplevert!
© Noëlle van der Bruggen

Noëlle is telefonisch te consulteren via Antwoorden en inzichten en Star Mediums. En daarnaast zal zij regelmatig artikelen plaatsen over wat er gaande is, dus houd dit blog in de gaten (of volg ons per email, zie linksboven)

Dit artikel mag in zijn geheel worden overgenomen en verspreid, mis voorzien van bronvermelding

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s