Voorspellingen voor juni 2014

Bijdrage van: Elly de Lezenne Coulander

Voorspellingen met het Siberisch Stenenorakel voor juni 2014

Ziekmakend beleid ziektekostenverzekeringen

Het eerste wat me opvalt als ik het Siberische stenenorakel heb gegooid, is hoe ziekmakend er met geld van anderen wordt omgegaan de komende tijd. Nou ja, de komende tijd, dat is al een tijdje zo en het is wel de bedoeling dat daar een keer verandering in komt. Eén van de belangrijkste sectoren waarin ziekmakend met geld van anderen wordt omgegaan, is de banksector. Daar zijn de meesten van ons ongetwijfeld bewussyberisch stenenorakelt van sinds er banken kapseisen. Er zullen ongetwijfeld nog meer misstanden naar boven komen.

Inmiddels is er een andere sector bijgekomen die behoorlijk ziekelijk aan het worden is en dat is de sector van de ziektekosten-verzekeraars. Zij werken met het geld van hun verzekerden, ons geld dus. Daar is op zich niets mis mee. Wat er wel mis is, is dat de kosten voor ziektekostenverzekeringen de pan uitrijzen. En wat zien zij nu als de oplossing? Weer terug gaan naar een tijd die toch al redelijk ver achter ons ligt, namelijk de tijd van uithuwelijken. De meeste ziektekostenverzekeraars willen nu zelf gaan bepalen aan welke arts wij uitgehuwelijkt worden. Hoe verzinnen ze het! En minister Schippers werkt daaraan mee. Het plan is nu een nieuwe ziektekostenverzekering in het leven te roepen waarin de verzekeraars deze macht ook krijgen.

En dat zou meer gezondheid tot gevolg hebben? Lijkt me niet. Hoe kan zoiets nu tot een betere gezondheid leiden als de mens zelf niet meetelt? Het is toch van de gekke dat we eerst verplicht worden een verzekering af te sluiten waar we toch echt wel een behoorlijk bedrag voor moeten betalen en dan niet zelf mogen bepalen wat we kopen? Zie je jezelf al bij de bakker binnenstappen en dan niet mogen bepalen welk brood je wilt kopen? Dat staat nu dus te gebeuren met ziektekostenverzekeringen. We mogen straks niet meer kiezen met welke dokter of specialist we in zee willen gaan. Dat gaat de verzekeringsmaatschappij bepalen. Hoe kunnen zij nu weten met welke arts ik een klik heb en met welke niet. Het menselijke aspect wordt hierdoor volledig buiten beschouwing gelaten. En dat is dus ziekmakend omgaan met het geld van anderen. Zoek naar de oorzaak in plaats van symptomen bestrijden.

Het grappige is dat we in Nederland een wet hebben die duidelijk aangeeft dat eerst de oorzaak moet worden aangepakt en als dat niet lukt, dan pas symptoombestrijding aan de beurt is. Deze wet heet de Arbowet, een wet waar werkgevers en werknemers sinds 1994 mee te maken hebben. Een wet die bedoeld is om werknemers veilig en gezond te laten werken. Als verzekeringsmaatschappijen dat nu eens zouden hanteren, dan kwamen ze niet op de idee om ziekmakend met geld van ons om te gaan. Wat ze nu willen gaan doen, is het paard achter de wagen spannen.

Niet verbazend dus dat het orakel me laat zien dat de communicatie niet helemaal lekker loopt. Er is geen helderheid, er kan miscommunicatie ontstaan. Dat verbaast me niet, omdat ook de planeet Mercurius retrograde gaat lopen in juni en die zorgt in zo’n periode vaak voor miscommunicatie.

Van ons wordt gevraagd niet zo maar alles aan te nemen van alle informatie die naar ons toekomt. Wees kritisch, verdiep je in de onderwerpen die je aangaan of die je raken. Stel vragen, neem geen genoegen met oppervlakkige antwoorden en vraag door.

Wat daarbij zal helpen is dat we in een proces terecht komen waardoor we bewuster in het leven komen te staan. Ik noem dat altijd dat onze oogkleppen wijder gaan staan. We beter overzicht krijgen over ons eigen leven en wat er om ons heen gebeurt. Nog steeds zijn er mensen die daar bang voor zijn en ervoor weg zullen lopen. Dat is jammer, want des te bewuster we leven des te meer invloed we op ons eigen leven hebben.

De economie zal nog wel wat onrustig blijven. Er kunnen namelijk nog wat konijnen uit de hoge hoed te voorschijn komen. Dat kan zowel positief uitvallen als negatief. Toch zie ik een verbetering in de werkgelegenheid. Het duurt nog wel even voordat deze helemaal is doorgezet. Met even bedoel ik langer dan een jaar en wellicht zelfs twee jaar. Voordat we er helemaal bovenop zijn en weer volop kunnen genieten, stroomt er nog wel wat water door de Rijn. Maar het lijkt erop dat we wat onze financiën betreffen weer de goede richting uitgaan.

In ieder geval zullen we deze maand nog wel te maken krijgen met onverwachte dingen. Vrienden, collega’s en andere groepen mensen waar je deel van uitmaakt, kunnen onverwacht uit de hoek komen. Dat kan heel ludiek zijn, maar ook schokkend, baanbrekend of bizar. Handig om te weten, want het kan ervoor zorgen dat je in balans blijft als jij met iets onverwachts te maken krijgt.

——————————————————————————

Siberisch Stenenorakel

Het Siberische stenenorakel gebruik ik bijna dagelijks in mijn telefonische consulten, omdat het me helpt sneller bij het antwoord te komen op de vragen die me gesteld worden. De stenenwereld is namelijk de alleroudste op aarde waardoor stenen informatie over miljoenen jaren bezitten. Van die oeroude kennis maakten sjamanen in de bergen van Altai (Siberië) gebruik door met stenenorakels te werken. Door met de stenen te gooien kregen ze informatie over verleden, heden en toekomst en ook over je spirituele ontwikkeling. Mensen uit de stam gingen daarom regelmatig naar de sjamaan om advies te vragen over verschillende onderwerpen zoals gezondheid, relatie, gezin. Met dat advies konden ze zich voorbereiden op de toekomst of ervaringen uit het verleden of heden oplossen.

Mensen gingen ook naar de sjamaan als ze ziek waren, omdat hij tegelijkertijd de heler van de stam was. Naast het orakelen en helen had de sjamaan nog meer taken. Hij, maar het kon net zo goed een zij zijn, zorgde ervoor dat de zielen van overledenen op hun bestemming kwamen, ging op zoek naar verloren zielen, kon in de toekomst kijken, kreeg visioenen waar er kuddes dieren waren voor voedsel voor de stam of over gevaren die de gemeenschap bedreigden. Nu zouden we zeggen dat hij eigenlijk dokter, pries¬ter, maatschappelijk werker, adviseur en mysticus in één is. ‘Multi tasking’ heet dat in het moderne jargon.

Om al die taken te kunnen uitvoeren, hadden ze hun eigen totemdieren voor het contact met de dierenwereld. Ook legden ze contact met de geesten- of godenwereld. Daarvoor reisden ze regelmatig
naar en in de bovenwereld, middenwereld en onderwereld. Door hun intensieve contact met de midden- en onderwereld konden zij horen wat de stenen hen te vertellen hadden. Het Siberische Stenenorakel is door Siberische sjamanen naar Nederland gebracht.

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je er ook mee willen leren welogo shaYanarken, dan kun je bij mij terecht. In één dag kun je het leren en daarna is het oefenen, oefenen, oefenen. Net als leren lopen. Dat heb je ook niet in één dag voor elkaar. Heb je het eenmaal onder de knie, dan kan het stenenorakel je helpen vragen van jezelf en van anderen te beantwoorden. Wil je daar meer over weten, mail dan naar elly@shayana.nl.
Elly de Lezenne Coulander

 Elly is voor telefonische consulten bereikbaar via Antwoorden en inzichten

 

 

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s